Учени в рамките на изследване са открили в женските яйцеклетки

...
Учени в рамките на изследване са открили в женските яйцеклетки
Коментари Харесай

Откритие: Яйцеклетките сами избират сперматозоидите, които да ги оплодят!

 Учени в границите на проучване са разкрили в женските яйцеклетки способността сами да си „ избират “ сперматозоидите.

Работата по тематиката е осъществена от чиновници на Стокхолмския университет и фонда NHS Foundation Trust, опериращ в Манчестърския университет.

Човек отделя доста време и старания в търсенето на двойка. При това ново проучване твърди, че изборът на сътрудник не стопира даже след полов контакт. В хода на работата създателите се пробвали да открият каква е реакцията на спермата върху фоликуларната течност на самките.

Както се оказало, в процеса на оплождане яйцеклетката е в положение да „ притегли “ сперматозоиди, с цел да усили възможностите за забременяване, само че това не постоянно се случва. По-специално, когато се съпоставя течността от няколко самки се оказва, че те по-добре притеглят сперматозоидите не от едни и същи, а от разнообразни самци.

Подобни заключения служат като доказателство, че при хората взаимоотношението сред яйцеклетките и сперматозоидите зависи от физиологията на сътрудниците, а не непосредствено от избора.

Тоест, яйцеклетката не постоянно „ утвърждава “ избрания  от дамата мъж. Тя търси или генетично съвместима, или висококачествена сперма.

Работата ще помогне да се предложат нови способи за лекуване на безплодието и да се обяснят някои неразбираеми случаи на неспособност за зачеване.

Мистериозна (Божествена?) интервенция съпътства зараждането на нов живот във всяка оплодена яйцеклетка!

 

Зараждането на нов живот се съпровожда от мистериозни вихри, които стартират да „ бушуват “ в яйцеклетката. „ Във вихъра на събитията “ – зад този привидно  символичен израз е открит директен биологичен смисъл.…

Цялата публикация

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР