Учени установиха как замърсяването на въздуха води до рак. Екипът изследователи

...
Учени установиха как замърсяването на въздуха води до рак.
Екипът изследователи
Коментари Харесай

Учени установиха как замърсяването на въздуха води до рак

Учени откриха по какъв начин замърсяването на въздуха води до рак.

Екипът откриватели от Института Франсис Крик в Лондон откриха, че въздушното замърсяване не предизвиква толкоз вреди, а по-скоро разсънва остарели развалени кафези. Резултатите от проучването изцяло трансформират разбиранията ни за това по какъв начин се образува един израстък, настояват учените.

До момента убеждението на научната общественост е, че генетичният код на клетките мутира до миг, в който тя се трансформира в раково образувание. Учените от Института Франсис Крик откриват обаче, че увреждането в генетични код е към този момент налице в дадена клетка и се изисква фактор, който да го задейства и по този начин да се стигне до рак.

Откритието на учените е направено до момента в който изследват за какво непушачи също се разболяват от рак на белия дроб.

Фокусират се върху изследването на фини прахови частици от типа ПМ 2.5, които имат диаметър доста по-малък от човешки косъм и откриват, че в региони със мощно нечист въздух има доста повече непушачи, заболели от рак на белия дроб.

Вдишването на този тип частици изпраща химически сигнал към дробовете и задейства клетките да възстановят нанесеното увреждане.

Но една на всеки 600 хиляди кафези в дробовете на 50-годишен човек към този момент съдържа ракова разновидност, която до този миг е била изцяло безобидна.

С лекарство, което блокира химичния сигнал, учените от Лондон съумяват даже да спрат образуването на рак у мишка, изложена на замърсен въздух.

Резултатите от проучването са двоен пробив в разбиранията ни и за резултата от мръсния въздух и за аргументите за рак.

Идеята, че разновидност на ДНК на клетката не е задоволителна, с цел да се образува рак, а е належащо нещо да я задейства, е предположена още през 1947 година от учения Исаак Беренблум.

Изследването на учените в Лондон е показано на конференцията на Европейското общество за здравна онкология в Париж, която продължава да 13 септември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР