Учени установиха, че тоналността на гласа може да бъде определена

...
Учени установиха, че тоналността на гласа може да бъде определена
Коментари Харесай

Плачът на бебето показва какъв ще е гласът му на 5 години

Учени откриха, че тоналността на гласа може да бъде избрана по виковете на бебето, доста преди то да проговори. Плачът му дава информация освен за положението, болката и за здравето.
Международен екип от Френския народен център за научни изследвания CNRS обясни, че височините, до които стига бебешкият рев още в първите месеци след раждането, дават концепция какъв ще е тембърът на гласа му на 5 години.

Известно е, че височината на човешкия глас има разнообразни параметри и при двата пола се дефинира самостоятелно след пубертета.

„ Височината на гласа носи значима информация, която има отражение върху обществените ни взаимоотношения. Известно е още, че вътреутробният живот поставя отпечатък и се отразява върху по-нататъшното развиване на детето “, изясняват учените.
Учените записват рева на 3-месечно бебе по време на баня и го съпоставят с гласа му на 5 години, когато то към този момент приказва свободно. Така откриват, че височината на бебешкия рев е същата като на 5-годишна възраст.

Ако плачът му е бил в горния указател е евентуално да остане подобен и като порасне, без значение на пола, настояват учените. А като се съпоставят акустичните характерности на рева и на думите, учените откриват, че те са същите като на третия месец след раждането.

Продължава на страницата на Новите родители.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР