Учени твърдят, че са открили нов, непознат свят, намиращ се

...
Учени твърдят, че са открили нов, непознат свят, намиращ се
Коментари Харесай

Нов, непознат свят се крие в ядрото на Земята, твърдят учени

Учени настояват, че са разкрили " нов, чужд свят ", намиращ се в ядрото на Земята , споделя LiveScience. 

Припомняме, че до момента се смяташе, че ядрото е формирано от съединения на желязото или сходен състав, а температурата е близо 3400 градуса по Целзий.
                 

Новите проучвания, основани в Съединени американски щати и Япония, настояват, че съставът на ядрото е много по-сложен , написа каналът във vbox7. Уви, хора или машини няма по какъв начин да стигнат до такава дълбочина, само че сеизмолозите от двете страни изследват по какъв начин вълните, провокирани от земетресенията, " пътуват " в Земята. Така учените съумяват да пресъздадат картината на това какво има навътре в планетата. 

Първоначално геофизик от Хавайския институт по геофизика и планетология вижда, че талази, които се е очаквало да се " държат " по един метод, в действителност демонстрират напълно друго държание. Това допуска напълно друга конструкция на вътрешността на Земята , от тази, която познаваме.
                 

Какво значи това изобретение? Означава, че и магнитното поле на Земята , такова, каквото го познаваме, в действителност може би е много по-различно поради задвижващите го сили. Откритието хвърля и нова светлина върху композията, историята и еволюцията на Земята. 

Джесика Ървин , сеизмолог в университета в Бристол, разяснява пред изданието, че човечеството по този метод е разкрило " цялостен нов цвят, прикрит под Земята " . Е, той евентуално не като оня, разказан от Жул Верн през 1871 година, цялостен с динозаври, само че се допуска, че учените ще ревизират още доста изказвания, основани на досегашните познания.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР