Учени разработиха нова инжекция за отслабване, която не води до

...
Учени разработиха нова инжекция за отслабване, която не води до
Коментари Харесай

Разработиха нова инжекция за отслабване без странични ефекти

Учени създадоха нова инжекция за намаляване, която не води до гадене и не възстановява свалените килограми. Тя е разработка на откриватели от университета в Сиракюз и Детския проучвателен институт в Сиатъл. 

Желанието на водещите учени доктор Робърт Дойл и доктор Кристиан Рот е да намерят лек за затлъстяването, който да е ефикасен и да не е обвързван с интервенция.

Според откривателите инжекцията GEP44 е нов ефикасен метод за загуба на непотребните килограми, написа bTV. 

Доклад, оповестен по-рано този месец от Световната федерация по затлъстяването, демонстрира че повече от половината от хората по света ще са с наднормено тегло или ще страдат от затлъстяване до 2035 година

Изследването е направено измежду група плъхове. Те са инжектирани с GEP44 и по този метод те стартират да ядат до 80% по-малко, в сравнение с нормално. До края на 16-дневното изследване плъховете са изгубили 12% от телесното си тегло, без да имат странични резултати като гадене.

След края на изследването с плъхове се открива, че те резервират по-стройното си телосложение даже и след прекъсването на препарата. 

Този препарат е създаден въз основата на влияние на чревните хормонални рецептори. Медикаментът спомага за сигнализирането на това, че стомахът е цялостен, а оттова се лимитира апетитът и се възстановява кръвната захар.

GEP44 дори покачва изгарянето на калории, откриха откривателите.

Лечението също по този начин понижава кръвната захар, като изтегля глюкозата в мускулната тъкан, където може да се употребява като сила.

Изследователите чакат напълно скоро препаратът да се тества върху хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР