Учени публикуваха статия в списанието Прогрес в биофизиката и молекулярната

...
Учени публикуваха статия в списанието Прогрес в биофизиката и молекулярната
Коментари Харесай

Учени: Октоподите и калмарите са дошли от космоса

Учени разгласиха публикация в списанието " Прогрес в биофизиката и молекулярната биология ", озаглавена " Причината за камбрийската детонация - земна или галактическа? " в която се изследва произходът на живота на земята, написа BGR.

В публикацията се показва, че животът на Земята е почнал с помощта на дъжд от ретровируси, който безусловно е паднал върху нея от космоса . След това тези ретровируси вмъкват нови ДНК последователности в земните геноми, което съгласно учените е довело до спомагателни генетични разновидности, предава БГНЕС.
Вижте по какъв начин водолази убеждават октоподче да размени пластмасова чашка с мидена черупка (ВИДЕО)
Пал Сигурдсон е прочут водолаз, който се е гмуркал с другари, наслаждавайки се на водите на Лембех, Индонезия, когато се натъкнал на...
Прочети повече
Освен това учените настояват, че някои главоноги, като октоподи и калмари, са пристигнали на Земята, като са паднали върху нея – замръзнали. " Следователно не може да се изключи опцията замразените яйца от калмари и/или октопод да са пристигнали в кубове с лед преди стотици милиони години ", се споделя в публикацията. Авторите на публикацията споделят, че октоподите и други същества са с биологични черти, произлезли от " някакъв тип предходен живот ". 

Тезата, че животът е почнал някъде другаде, а не на Земята, не е нова. През 2018 година Стивън Флайшфрезър теоретизира, че за вездесъщността на семето на живота в космоса се приказва в антични времена. Това обаче е първият път, когато учени действително настояват, че октоподите са пристигнали от космоса.

Кийт Бавърсток, академик от Университета на Източна Финландия, който прегледа публикацията, сподели, че има доста доказателства, които вършат тезата, че октоподите са извънземни, изцяло допустима.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР