Учени предупредиха, че консумирането на една бутилка вино седмично нанася

...
Учени предупредиха, че консумирането на една бутилка вино седмично нанася
Коментари Харесай

Да изпиеш бутилка вино е все едно да изпушиш 10 цигари

Учени предизвестиха, че консумирането на една бутилка вино седмично нанася толкоз вреди на здравето, колкото изпушването на 10 цигари, оповестява в. "Метро ".

Таблоидът цитира изследване на екипи от университетите в Саутхамптън и в индийския град Бангор. Те стигнаха до извода, че изпиването на 1 бутилка вино седмично ни излага на идентичен риск от насърчаване на рак, като при изпушването на 10 цигари седмично при дамите и 5 цигари при мъжете. Алкохолът е не по-малко рисков от никотина при развиването на рак на гърдата, на черния дроб, на червата и на хранопровода.

Учените стигнали до извода, че в случай че 1000 мъже и 1000 дами, които не са пушачи, изпиват по една бутилка вино седмично през живота си, от тях 10 мъже и 14 дами ще развият рак. При по-големи количества алкохол надлежно се покачва и рискът от рак.

Ако тези 1000 мъже и дами пият непрестанно по три бутилки вино седмично, от тях 19 мъже и 36 дами ще развият рак. Три бутилки вино на седмица се равнявали на 8 цигари седмично за мъжете и 23 цигари седмично за дамите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР