Учени представиха технология за лесно и бързо идентифициране на сенолитични

...
Учени представиха технология за лесно и бързо идентифициране на сенолитични
Коментари Харесай

Изкуствен интелект откри три нови лекарства срещу остаряването

Учени показаха технология за елементарно и бързо идентифициране на сенолитични съединения благодарение на изкуствен интелект. Новият инструмент към този момент е разпознал три евентуални медикаменти, едно от които е било даже по-ефективно от най-обещаващия към сегашен ден сенолитик.

Алгоритъм с изкуствен интелект, създаден от учени от Единбургския университет, е разпознал нови медикаменти за бързо премахване на дефектните кафези от организма. Т.нар. стареещи кафези се свързват с другите болести на старостта – рак, болест на Алцхаймер, зрителни увреждания и доста други. Обикновено сенесцентните кафези се отстраняват от организма независимо благодарение на имунната система, само че тази функционалност отслабва с възрастта. Сега учените разполагат с нов инструмент за безвредното им премахване.

Изследователите са създали модел за машинно образование, който разпознава главните характерности на химикалите със сенолитична интензивност. Те са употребявали данни от повече от 4000 съединения и са разпознали 21 кандидат-лекарства.

Това са три билкови медикаменти, които демонстрират отлични свойства за лекуване на стареенето: гинкгетинът, периплоцинът и олеандринът са в положение да отстранен стареещите кафези, без да повреждат здравите.

Олеандринът се оказа най-ефективен, като лечебните му свойства превъзхождат даже най-известните сенолитици. Експериментите демонстрират, че олеандринът има противоракови, противовъзпалителни, антимикробни, антиоксидантни и анти-HIV свойства.

Да напомним, че олеандринът е сърдечен гликозид, открит в отровното растение олеандър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР