Учени предлагат 10 прости начина, по които да вдигнем интелектуалното

...
Учени предлагат 10 прости начина, по които да вдигнем интелектуалното
Коментари Харесай

10 начина да повишим интелекта си

Учени оферират 10 елементарни метода, по които да вдигнем интелектуалното си равнище. Вестник „ Дейли телеграф “ ги показва:

Джогинг

Доказано е, че тичането за здраве подтиква мозъка. Проучване на екип от университета в Кеймбридж демонстрира, че единствено няколко пъти тичане в седмицата усилва мозъчната интензивност. След няколко дни бягане мозъкът създава хиляди нови мозъчни кафези, които укрепват паметта. Освен това обработва повече информация и реагира по-бързо на заобикалящата среда. След бягане се създава протеин, наименуван ногин, който е медиатор за производството на други значими протеини, измежду които и костно морфогенетичеДжогингн протеин, усилващ производството на мозъчни кафези.

Следобеден сън

В най-нови изследвания откриватели открили, че единствено един час следобеден сън усилва доста способността за придобиване на нови познания и решение на проблеми. Дрямка след обяда регенерира мозъка, като му разрешава да “сложи към списък ” спомените и по този начин да освободи място за вдишване на нова информация.

Богати на магнезий храни

Храните, богати на магнезий, като спанак и броколи, дават неподозирана мощ на мозъка. Повишеното количество магнезий усилва способността за учене, сподели ново проучване, оповестено в сп. Neuron. Половината от популацията във високо индустриализираните страни изпитва дефицит на магнезий, само че може да компенсира това с уместно хранене.

Слънчеви бани

Още преди епохи учените са знаели, че слънчевите бани покачват защитните сили на организма и усъвършенстват интелекта. По-големи количества витамин D поддържат мозъка деен и в топ форма и когато остаряваме. Установена е връзка межзу нараснали дози витамин D и по-висока дарба за култивиране на информация при мъже над 60-годишна възраст.

Косене на трева

Косенето на трева освен гони напрежението и прави хората по-щастливи, само че и защищава от понижаване на мозъчната интензивност на старини. Австралийски учени считат, че уханието на свежа трева работи непосредствено върху мозъка и въздейства върху страстите и паметта.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР