Учени откриха първото геологическото доказателство за древна система от поземни

...
Учени откриха първото геологическото доказателство за древна система от поземни
Коментари Харесай

Марс е имал система от подземни води в планетарен мащаб

Учени откриха първото геологическото доказателство за антична система от поземни води в планетарен мащаб на Марс.Тя е построена от свързани между тях подземни езера. Пет от тях може би са съдържали в себе си минерали, които са нужни за появяването на живот.

Ново изследване разкрива, че античния Марс е имал такава система, което удостоверява досегашните теории за Червената планета. То е извършено от Европейската галактическа организация, оповестява " РТ ".

" Ранният Марс е бил водна планета, само че като климатът се е трансформирал, тази вода се е отдръпнала под повърхността, с цел да оформи басейни и подземни езера “,

" В изследването проследихме тази вода, защото размера й, както и ролята към момента предстои на спор. Така установихме първото до момента съответно доказателство за океан на Марс. Учените са изследвали 24 дълбоки затворени кратери в северното полукълбо на планетата, които били дълбоки 4000 метра под морското равнище на Марс. Дъната им са били изваяни по този начин, както единствено течаща вода може да сътвори ", споделя съавторът на проучването Франческо Салесе..

" Тези езера са съществували допреди 3.5 милиарда години и може да са били съвременници на липсващ марсиански океан “, споделя другият съавтор Джиан Габриел Ори, който изясни, че въпросните водни басейни най-вероятно са били свързани с окена, съществувал преди към 3-4 милиарда години.

Изследователите са въодушевени от откритието на разнообразни минерали в 5 от езерата, в това число глина, карбонати и силикати. Откритието дава спомагателна тежест на хипотезата, че Марс в миналото е бил планета, поддържаща извънземен живот./ Pik.bg

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР