Работата на Мариета Голомехова по Портретът на Дориан Грей“ е

...
Работата на Мариета Голомехова по Портретът на Дориан Грей“ е
Коментари Харесай

“Портретът на Дориан Грей” с три номинации за театралните награди “Аскеер” 2024

Работата на Мариета Голомехова по „ Портретът на Дориан Грей “ е маркирана с номинации в категориите за „ Сценография “ и за „ Костюмография “.



А композиторът Милен Апостолов е номиниран в категория „ Театрална музика “.



Творческите достижения и на двамата са оценени и за различен сценичен план, в който вземат участие -„ Преображението “ по Франц Кафка, реж. Веселка Кунчева, Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград.

„ Портретът на Дориан Грей “ е основан по едноименния разказ на Оскар Уайлд, след 10-дневно креативно ателие с тематика „ Да изгубиш себе си “, извършено от екипа на Веселка Кунчева, и последвал 3-месечен репетиционен развой. Текстът е писан от Веселка Кунчева и Полина Христова, а хореографията в спектакъла е дело на Явор Кунчев. Георги Атанасов е дизайнер на звука на продукцията.



След премиерата на спектакъла, която беше на 1 и 2 февруари, той към този момент пътува в едни от най-големите градове у нас - София, Варна и Стара Загораи беше посрещнат с претъпкани салони и безапелационни аплодисменти от публиката. До края на театралния сезон предстоят следните представления:

10 май - Русе

14 май - Габрово

27 май - Велико Търново

17 юни - Ямбол

27 юни - Габрово

В „ Портретът на Дориан Грей “ вземат участие актьорите:

Адриана Димова, Александър Андреев, Атанас Димитров - Фози, Благовест Мицев (гост), Ванина Попова, Виолина Доцева, Дилян Николов, Димо Сава Димов, Добринка Тосева, Магдалена Славчева, Мелин Ердинч, Надежда Петкова, Поля Йорданова, Таня Йоргова, Цвети Пеняшки (гост)

На 24-ти май – в деня на най-светлия ни празник, празника на българската книжовност, нематериалност и просвета, в Театър „ БЪЛГАРСКА АРМИЯ ” Фондация „ АКАДЕМИЯ АСКЕЕР ” ще връчи за 33-ти път своите награди за достижения в театралното изкуство през миналия сезон.

Наградите „ АСКЕЕР ” са единствени по рода си театрални награди в България, при които оценките се дават „ от актьори – за актьори “ и всяко от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи спектакъл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР