Учени от Университета в Макмастър, Канада, разкриха причините, поради които

...
Учени от Университета в Макмастър, Канада, разкриха причините, поради които
Коментари Харесай

Защо жените получават оргазъм по-рядко от мъжете?

Учени от Университета в Макмастър, Канада, разкриха аргументите, заради които мъжете доближават до оргазъм по-често от дамите.
Изследването е оповестено в списание Gender & Society и акцентира забележителната разлика в честотата на оргазмите сред половете при хетеросексуални взаимоотношения. Сред препоръчаните пояснения е наблюдението, че на дамите нормално им е належащо повече време за постигане на оргазъм.
В проучването са взели участие 40 хетеросексуални канадци, като 86% от мъжете са съобщили за оргазъм по време на последния сексуален акт, спрямо 62% от дамите. Анализите демонстрират, че в множеството случаи под " сексуален акт " се схваща вагинален секс, който е концентриран върху стимулацията на пениса, вместо на клитора. Изследователите поучават двойките да обръщат повече внимание на полови действия, които подтикват клитора.
Според проучването, един от методите за понижаване на тази разлика е практикуването на орален секс. При подробни изявленията е открито, че дамите доближават до оргазъм по-често при включването на различни полови практики като оралния секс, вместо обичайния вагинален секс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР