Учени от Университета Отаго в Нова Зеландия разбраха как открития

...
Учени от Университета Отаго в Нова Зеландия разбраха как открития
Коментари Харесай

Този вирус се бори с рака

Учени от Университета Отаго в Нова Зеландия схванаха по какъв начин открития преди известно време вирус Сенека-Вали (вирусът от долината Сенека или SVV) води битка с раковите кафези.

За да проучват действието, което вирусът оказва върху рецепторите на раковите кафези, откривателите са използвали електронни микроскопи с висока резолюция. Именно по този метод те доближават до извода, че Сенека-Вали не поврежда здравите тъкани и гена ANTXR2, който се намира в тях. Вирусът се свързва единствено с белтъчния рецептор ANTXR1, намиращ се на повърхността на инфектираните кафези.

Въпреки че клиничните проби демонстрират, че Сенека-Вали е ефикасен в битката с рака, в течение на две седмици организмът създава имунитет против него. Учените считат, че вирусът би трябвало да бъде модифициран по подобен метод, че да остави без смяна единствено тази част, която взаимодейства с раковите кафези.

“Надявам се, че тези резултати ще спомагат за по-нататъшните проучвания, ориентирани към създаването на вируси за лекуването на рака “, съобщи професор Матиас Улф.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР