Учени от Томския политехнически университет, съвместно с други руски изследователи,

...
Учени от Томския политехнически университет, съвместно с други руски изследователи,
Коментари Харесай

Успяха ли руските учени да създадат универсален лек за рака

Учени от Томския политехнически университет, взаимно с други съветски откриватели, са съумели да създадат лекуването на рак с радиоактивен актиний-225 с 40% по-ефективно. Авторите са съумели да разработят специфична нано-опаковка за актиний, която защищава организма от токсичните артикули на раздробяване с 6 до 10 пъти по-добре от аналозите. Статията е оповестена в списанието ACS Applied MaterialsInterfaces.

Актиний-225 е радиоактивен изотоп, открит за първи път като артикул на раздробяване на уран-233. Според учените от Университета, това вещество се счита за извънредно обещаващ радиофармацевтик за лекуване на разнообразни форми на рак, в това число и на най-тежките му форми.
 Учени сигнализират: Южноафриканският вид на ковид мутира два пъти по-бързо от останалите разновидности Учени сигнализират: Южноафриканският вид на ковид мутира два пъти по-бързо от останалите разновидности
Вариантът C.1.2 притегли вниманието на учените с съвсем два пъти по-бързата си разновидност спрямо следените до момента други разновидности...

Това се дължи на обстоятелството, че анемоните излъчват алфа частици: линейният трансфер на сила от този вид е по-малък от този на бета лъчите, тъй че той " удря " по-точно раковите кафези, без да допира здравите. Разпадането на актиний-225 обаче създава токсични дъщерни изотопи, франций-221 и бисмут-213, които се натрупват в черния дроб, бъбреците и далака. Според учените това възпира необятното разпространяване на анемоните в клиничната онкологична процедура.

В отговор на търсенето експертите основават неповторим способ за пакетиране на изотопа в полимер-протеинова капсула. Тя оказва помощ за обезвреждане на токсичните изотопи и увеличение на лечебния резултат на актиний-225 с 40%.

" Актиният се счита за повсеместен изотоп, на доктрина може да се употребява за лекуване на всевъзможен тип рак, в случай че решим казуса с токсичността. Нашият способ включва потреблението на биоразградим полимер: капсулата се всмуква в тялото в безвредни детайли след франций-221 и бисмут-213 вътре в него се разпадат до неопасни изотопи ", изясни един от създателите на публикацията, водещ откривател в Университета по химически и биомедицински технологии Александър Тимин.

Полуживотът на актиний-225 е 10 дни, а капсулата остава постоянна минимум две седмици. Тестовете върху животни демонстрират струпване на лекарството в бъбреците не повече от 5% от общия размер, до момента в който при потребление на съществуващи системи натрупването е от 30-35 до 50%. В същото време стабилността на новите капсули е 70-80% по-висока от тази на аналозите, споделят учените.
 Учени поучават преди имунизация да се прави PCR тест Учени поучават преди имунизация да се прави PCR тест
Какви ще бъдат последствията от имунизацията против ковид за инфектираните и болните сега, изяснява Анча Баранова, лекар на биоло...

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР