Учени от Технологичния университет Нанянг, Сингапур (NTU Singapore) започнаха да

...
Учени от Технологичния университет Нанянг, Сингапур (NTU Singapore) започнаха да
Коментари Харесай

Учени работят върху интелигентни лещи, захранвани от човешки сълзи

Учени от Технологичния университет Нанянг, Сингапур (NTU Singapore) започнаха да работят върху контактни лещи с добавена действителност (AR), способни да демонстрират виртуална информация в действителния свят.

Но ето в действителност забавната част: съгласно публично известие от университета, тези високотехнологични контакти се зареждат от човешки сълзи.
-->
Екипът е почнал създаването на гъвкава батерия, тънка почти колкото човешката роговица. Тази ултратънка батерия е способна да съхранява електричество при контакт с източник на солен разтвор, какъвто може да се откри в сълзите. Според откривателите това решение може да удължи живота на батерията до четири часа за всеки 12-часов цикъл. Контактите могат да се зареждат и с външна батерия.

Самата батерия е направена от биосъвместими материали. При създаването не са употребявани проводници или „ токсични материали “. 

„ Най-разпространената система за зареждане на батерията за интелигентни контактни лещи изисква железни електроди в лещата, които са нездравословни, в случай че бъдат изложени на невъоръжено човешко око “, разяснява съавторът на плана доктор Юн Джеонгхун, теоретичен помощник от EEE на NTU, в формалното издание.

„ Междувременно, различен режим на зареждане на лещите, индукционното зареждане, изисква намотка в обектива, с цел да предава мощ, сходно на безжична поставка за зареждане на смарт телефон. Нашата основана на скъсване батерия отстрани двете евентуални опасения, които тези два метода основават, като в същото време освобождава място за по-нататъшни нововъведения в създаването на интелигентни контактни лещи. “

Според университета екипът към този момент е подал патент посредством NTUitive и има намерение да комерсиализира умните контакти в някакъв миг в бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР