Учени от САЩ проведоха научен експеримент върху гризачи, който доведе

...
Учени от САЩ проведоха научен експеримент върху гризачи, който доведе
Коментари Харесай

Учени откриха кой продукт причинява деменция

Учени от Съединени американски щати организираха теоретичен опит върху гризачи, който докара до забавни изводи, оповестява влиятелното списание " Nature ". Изследователите разкрили, че потреблението на избран артикул може да повлияе отрицателно на когнитивните качества на индивида.

За да създадат това резюме, учените хранили мишките с храна, съдържаща наднормено количество от този характерен артикул - сред 800 и 1600 % повече от нормалното количество. След завършването на диетата, мишките са подложени на разнообразни проби, при които те се оказаха доста по-слаби спрямо тези, които са хранени обикновено.

Мистериозният артикул, добавян в храната на гризачите е… сол. По-нататъшно проучване сподели, че повода за понижената когнитивна функционалност е обвързвана с понижаване на кръвообращението към мозъка на животинките и понижен синтез на азотен оксид. Този развой води до фосфорилиране на тау протеини в мозъка, което значи, че частици фосфорна киселина доближават до несъответствуващи места в него.

С други думи, опитът акцентира връзката сред потреблението на сол и отрицателните въздействия върху когнитивните качества. Освен това, учените от Мюнхенския механически университет означават, че увеличеният банкет на сол може да провокира и алергии.

Инфо: blitz.bg

Тагове: деменция Сол учени изследване мозък
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР