Учени от Пенсилванския университет са провели изследване и са установили,

...
Учени от Пенсилванския университет са провели изследване и са установили,
Коментари Харесай

Вижте какво трябва задължително да ядат децата, за да повишат интелекта си

Учени от Пенсилванския университет са провели проучване и са открили, че потреблението на един артикул от менюто ни усъвършенства интелекта и съня ни. Изследването им бе оповестено в портала Eurekalert.
То е извършено измежду 542 деца в Китай на възраст от 9 до 11 години. 54% са момчета и 46% - девойки. Те отговаряли на въпроси какъв брой постоянно са яли въпросния артикул, след което са подложени на тест за нивото на разсъдък.

В същото време техните родители са преценявали качеството на съня на децата си, отговаряйки на съответните въпроси на учените. Резултатите посочили, че децата, които са яли риба минимум един път седмично, са имали по-малко на брой нарушавания на съня.

Освен това при теста за просветеност те приблизително са набрали 4,5 пункта повече от връстниците ми, които употребяват риба рядко или въобще не я ядат.

Предишни проучвания показвали въздействието на съдържащите се в рибата мастни киселини омега-3 върху умствената активност. Но не било задоволително изучена връзката сред равнището на интелекта (IQ) и подобряването на съня, настояват създателите, прецизира БГНЕС.

На децата би трябвало да се дава по-често риба, считат учените. Детето може да я приема даже от 2-годишна възраст. " Децата добре усещат миризмата. Ако не са привикнали с нея, може да заобикалят да ядат риба ", разясни Дженифър Пинто-Мартин, която е взела участие в проучването.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР