Учени от организацията Diamond във Великобритания са успели да открият

...
Учени от организацията Diamond във Великобритания са успели да открият
Коментари Харесай

Учени откриха антитяло, което може да спре коронавируса

Учени от организацията Diamond във Англия са съумели да открият у пациент антитела, които могат да обезвреждат КОВИД-19. Той е бил болен от вируса ТОРС, който още веднъж потегли от Китай през 2002 година и доближи и до други страни, заяви " 24 часа ".
Британски издания оповестяват, че пациентът към момента се възстановявал от тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС), който е от същата група коронавируси.
Учените са изследвали негови кръвни проби с мощна машина, която употребява електрони, с цел да създаде светлинни лъчи. Те разрешават на учените да изследват вирусите по-детайлно.
Така са разкрили антитяло, което може да се причисли и към ковид и да го унищожи посредством естествената имунна отбрана на организма.
Човекът е бил диагностициран с ТОРС през 2004 година Изследователите се надяват да открият по какъв начин той е съумял да се излекува и това да им помогне при намиране на лекарство против новия вирус.
" Коронавирусът има сферично тяло с шипове. Екипът ни е изолирал шиповия протеин и е прегледал оживелия от ТОРС пациент, с цел да ревизира дали може да разпознава свързване на антитела на вярното място, което има капацитет да бъде потребно.
Открихме антитяло, което наподобява още по-подходящо да се прикачи към КОВИД-19, тъй че може да се трансформира в терапия ", споделя проф. Гуиндаф Еванс пред " Дейли Телеграф ".
В края на януари китайски учени също стигнаха до сходно умозаключение, анализирайки едно от антителата, открити по време на епидемията от ТОРС. Те не престават с опитите си да го трансфорат в средство за прекъсване на сегашната зараза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР