Учени от Националните здравни институти на САЩ и френската фармацевтична

...
Учени от Националните здравни институти на САЩ и френската фармацевтична
Коментари Харесай

Разработиха троен антивирусен медикамент срещу СПИН

Учени от Националните здравни институти на Съединени американски щати и френската фармацевтична компания "Санофи " създадоха троен антивирусен медикамент, който е показан като извънредно обещаващ за предварителна защита и лекуване на заразяване с ХИВ, предава "Франс прес ", представен от "Новини.бг ".

Терапията е осигурила отбрана на маймуни против маймунския вирус на СПИН и варианти на ХИВ.

"Антивирусният медикамент обезпечи по-добра отбрана спрямо всички тествани до момента антитела, като обезврежда 99 на 100 от над 200 разнообразни варианта на ХИВ-1 ", прецизираха учените.

Той е тестван също върху човешки кафези в лабораторна среда.

Въпросните антитела са основани благодарение на генното инженерство, с цел да открият и обезвреждат по едно и също време няколко заразни цели.

"За разлика от естествените антитела това тройно антивирусно лекарство нападна няколко заразни цели в една-единствена молекула ", разясни един от ръководителите на проучването доктор Гари Нейбъл от "Санофи ".

Методът има капацитета да усъвършенства отбраната против ХИВ и слага също основите за основаване на нови лечения против рак, автоимунни и заразни заболявания. Комбинирането на лечения към този момент сподели ефикасността си против ХИВ и рак ", разяснява експертът.

"В огромното генетично разнообразие на ХИВ по света се крие основната компликация, обвързвана с производството на антитела, които да са ефикасни в битката със сегашната пандемия ", означиха учените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР