Учени от Колумбийския университет и Университета Дюк определиха най-доброто занимание

...
Учени от Колумбийския университет и Университета Дюк определиха най-доброто занимание
Коментари Харесай

Уникално откритие! Обявиха кое пази най-добре от деменция

Учени от Колумбийския университет и Университета Дюк дефинираха най-хубавото занятие за стимулиране на паметта при възрастни хора с леки когнитивни увреждания. Резултатите са оповестени в списанието NEJM Evidence.

В хода на проучването специалистите са анализирали данни от 107 участници, разграничени на две групи на междинна възраст 71 години, които са имали леки когнитивни увреждания. Едната група била помолена да взема решение кръстословици онлайн, до момента в който другата взела участие в мисловни игри в продължение на 12 седмици, последвани от спомагателни сесии до 78 седмици. Цялата информация се записвала всяка седмица.
-->
Установено бе, че кръстословиците превъзхождат игрите както за 12, по този начин и на 78 седмици. Разрешаването им било по-ефективно за участниците с най-тежки признаци, само че и двете форми на образование били еднообразно продуктивни в ранен етап на умствена деградация.

По-рано през октомври откриватели от Калифорнийския университет откриха способ без медикаменти за справяне със признаците на деменция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР