Учени от "Канисиус колидж" в град Бъфало, щата Ню Йорк,

...
Учени от "Канисиус колидж" в град Бъфало, щата Ню Йорк,
Коментари Харесай

Присъствието на домашния любимец под одеялото значително подобрява съня

Учени от "Канисиус колидж " в град Бъфало, щата Ню Йорк, откриха, че допускането на кучетата да спят дружно с нас в постелята е благотворно за здравето ни, написа в. "Мирър ".

Присъствието на домашния любим под одеялото доста усъвършенства съня на неговия собственик. Екипът на Кристи Хофман изследвал 962 американски дами, които трябвало да попълнят въпросник за техните привички по време на сън.

От получените резултати станало видно, че дамите споделяли постелята най-вече с различен човек, с куче или с котка. Тези от респондентките, които допускали шаровците под юргана, се радвали на най-хубав сън. Сънните характерности на кучетата се оказали най-близки до тези на индивида.

Проучването също съумяло да откри, че когато стопанките приютяват кучетата си под одеялото, те си лягат в точния момент и стават по-рано заран. Което също се отразява позитивно на тяхното здраве.

Кучетата се оказали доста по-добри креватни ползватели, тъй като за разлика от хората, доста рядко будели стопаните си по време на сън. Те им давали в допълнение възприятие за сигурност и комфорт.

Но котките се оказали същите врагове на здравия сън, като сътрудниците от плът и кръв. Те доста постоянно будели господарите си, в случай че се позволен в леглото, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР