Учени от Германия и Полша се натъкнаха на богата колекция

...
Учени от Германия и Полша се натъкнаха на богата колекция
Коментари Харесай

Шимпанзета изготвяли инструменти за лов на храна

Учени от Германия и Полша се натъкнаха на богата сбирка от принадлежности, с които швайнфуртовските шимпанзета си набират храна, оповестява уеб сайтът Phys.org.

Тези примати от типа Pan troglodytes schweinfurthii населяват горите в северната част на ДР Конго. Изследователите разкрили разнообразни артефакти и принадлежности, направени от маймуните и предопределени за набиране на храна.

Учените изучавали държанието на популация от тези шимпанзета на територия от 50 хиляди квадратни километра в продължение на 12 години. Специалистите съумели да документират откритите в 20 сектора примитивни принадлежности и следи от активността на тези животни.

Изненада провокирали новите типове артефакти, измежду които дълги пръчици за улов на мравки от типа Dorylus, по-къси пръчици - за подсемейството на мравките понерини и други съоръжения, предопределени за медоносни пчели без жило. Учените се натъкнали на непознати до момента способи за обработка на храната, състояща се в смилане на твърдия субстракт на термитниците, на черупките на охлюви и костенурки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР