Учени от Дания, Норвегия и Германия установиха, че хората изпитват

...
Учени от Дания, Норвегия и Германия установиха, че хората изпитват
Коментари Харесай

Сензационно! Учени разкриха какво чувстваме преди смъртта

Учени от Дания, Норвегия и Германия откриха, че хората изпитват по този начин наречените прекарвания наоколо до гибелта (или „ околосмъртен опит ” от англ. near-death experiences).

Резултатите от работата на интернационалната група бяха показани на петия конгрес на Европейската академия по неврология, оповестява Medicalxpress.

В изследването са взели участие доброволци от 35 страни, които бяха привлечени посредством платформата за онлайн проучвания.

Съобщава се, че прекарвания " наоколо до гибелта " са били регистрирани както при хора, които не са били в смъртна заплаха (въпреки че са били сигурни в обратното), по този начин и в тези, които са били в в действителност застрашаваща живота обстановка. Например, в автомобилна злополука или сърдечен удар. Общо за предсмъртни усеща си спомнили най-малко 10% от интервюираните.

Според доброволците положението, което съгласно тях е било покрай гибелта или предсмъртно, е обвързвано с накриво разбиране на времето. Това отбелязва 87% от хората. Други 65% усещали изключителна скорост на мислене, 63% оповестяват за внезапно изостряне на възприятията. Най-малко 53% изпитали възприятието, че са отвън телата си.

В същото време 73% от хората споделят, че прекарванията наоколо до гибелта им се сторили неприятни. А 27% от доброволците харесали предсмъртните прекарвания.

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР