Учени от болницата "Маунт Синай" в САЩ стигнаха до заключението,

...
Учени от болницата "Маунт Синай" в САЩ стигнаха до заключението,
Коментари Харесай

Вижте кой е най-ефикасният антидепресант

Учени от болничното заведение "Маунт Синай " в Съединени американски щати стигнаха до заключението, че най-ефикасни и безвредни за здравето антидепресанти се получават въз основата на органични съединения, съдържащи се в гроздето, заяви Лайф.
Терапевтични проучвания демонстрират, че гроздето освен има мощен седативен резултат, само че и способства да се обезвреждат доста от съпътстващите депресията болести на нервната система, съобщи Българска телеграфна агенция.
Учените означават, че депресията е обвързвана с редица процеси, които протичат дружно с тежки психологични разстройства. Сред най-разпространените здравословни проблеми, които се появяват въз основа на меланхолия, са възпаленията на периферни органи на имунната система, промените на лимфни възли и някои тъкани, както и намаляването на мозъчната интензивност. Потискането на имунната система в последна сметка въздейства върху синапсите - структури, които разрешават на невроните да взаимодействат между тях.
По мнението на учените, актуалните антидепресанти имат за цел да контролират невромедиаторите - биологично дейни субстанции, като серотонин и допамин, които дават отговор за предаването на електрохимични импулси. При това депресивното положение и други психологични проблеми постоянно се нуждаят от по-сериозна интервенция.
Учените считат, че въз основата на органични съединения в гроздето може да се сътвори ДНК ваксина, която ще се сортира въз основа на особености на човешкия организъм.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР