Учени клонират прасета с помощта на робот. Учени от китайския

...
Учени клонират прасета с помощта на робот. Учени от китайския
Коментари Харесай

Учени клонират прасета с помощта на робот

Учени клонират свине благодарение на робот. Учени от китайския университет Нанкай са създали способ за клониране на свине, при който се употребява единствено робот. Първите седем прасенца към този момент са родени. Това се споделя в известие за пресата, оповестено на уеб страницата на университета, написа БГНЕС.

„ Всяка стъпка от процеса на клониране беше автоматизирана и нито един човек не участваше в нито една интервенция по време на процеса на клониране ”, съобщи Лю Яоуей, един от членовете на изследователския екип, представен от вестник „ Саут Чайна Морнинг Пост “.

В края на март женска елементарна свиня е била подложена на развой на осеменяване, при който на всеки стадий е употребен робот. Тя е родила седем прасенца от породата Landrace.

Според Лю Яоуей новата технология ще помогне на Китай, който е най-големият консуматор на свинско месо в света, да стане по-независим от вноса на продукта, изключително поради възбраните за търговия от страна на Съединени американски щати и други западни страни.

Клонирането благодарение на робот усилва вероятността за триумф на клонирането като цяло, тъй като дейностите на робота са по-точни и вероятността те да повредят клетките е по-малка, което се случва постоянно, когато интервенцията се прави от хора.

Грухтенето на прасетата разкрива по какъв начин се усещат

През 2017 година учени от университета Нанкай са отгледали първите в света прасенца, клонирани благодарение на робот, само че по това време учените към момента са взели участие в някои от стадиите на клонирането.

 

Учени клонират свине благодарение на робот

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР