Учени извлякоха ДНК от най-странното древно животно, известно още от

...
Учени извлякоха ДНК от най-странното древно животно, известно още от
Коментари Харесай

Научен пробив! Успяха да извлекат ДНК от най-странното животно на света

Учени извлякоха ДНК от най-странното антично животно, известно още от времето на Дарвин, и по този начин съумяха да го класифицират, заяви Агенция Франс Прес.

Чарлз Дарвин открива скелет на Macrauchenia patachonica през 1834 година, по време на експедиция в Уругвай и Аржентина. Животното има врат на камила, крайници на носорог и хобот. Затова той го назовава " най-странното на света ".
 Преглед на изображението в Twitter
Оттогава биолозите се пробват да го класифицират, да открият най-малко далечни негови прародители. Заради необикновените характерности обаче класическите способи за систематизиране са несъответствуващи.

" Представете си камила без гърбица, с крайници на носорог и череп на антилопа сайга ", сподели Михаел Хофрайтер от университета в Потсдам. Към всичко това се прибавя хобот и нос сред очите.
 Преглед на изображението в Twitter

Оказа се, че " най- странното животно " е обвързвано със фамилията на нечифтокопитните, от което са конете, тапирите и носорозите. Видът се е отделил от сегашните нечифтокопитни преди 66 милиона години, прецизира " Дарик ".
Учените от университета на Потсдам и Американския природонаучен музей са съумели да дешифрират 80 % от митохондриалния геном на Macrauchenia patachonica, който се предава от майката. Те са работили с фосил, открит в Чили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР