Учебната година трябва да приключи неприсъствено в електронна среда. Това

...
Учебната година трябва да приключи неприсъствено в електронна среда. Това
Коментари Харесай

Без Вапцаров, Талев и Димов в матурата

Учебната година би трябвало да завърши неприсъствено в електронна среда. Това разгласи на брифинг просветният министър Красимир Вълчев. Няма да се усилва образователното време за нито един клас, увери той.

Отучване може да има през лятото за децата със слаби оценки и тези, които не са включени в електронното образование, в случай че обстановката го разрешава. Нямаме потребност от общо удължение на образователната година, безапелационен бе министърът.

Срочното оценяване става в електронна среда. Всяко наличие на децата в учебно заведение ще става със единодушието на родителя. Децата се връщат в учебно заведение единствено за най-чувствителните тематики и при неспособност за задочен вид на образование.

Десет ще бъдат децата в стая при провеждането на матурите. По един квестор ще има в зала с камера и по един квестор на няколко стаи в кулоар.

Няма да позволяваме скупчване на възпитаници преди и след изпита, сподели Вълчев. Министерство на вътрешните работи ще съблюдава да няма скупчване и на родители в дворовете и пред учебните заведения.

Матурите за 12 клас ще се проведат на 1 и 3 юни. Това е 12 дни по-късно от предварителния график. Дипломите ще се забавят единствено с 4 дни.

Изпитите в университет ще са по-късно. Изпитите за матурите стартират в 9.00 часа. На 2 и 4 юни са матурите по избор. Те ще стартират в 8.00 и 14.00 часа. На 5 юни е изпитът за професионална подготовка по процедура. Лириката на Вапцаров, материалите по Димитър Талев и Димитър Димов няма да влизат в наличието. Ще има обаче материали от електронното образование. Министър Вълчев счита, че то е дало резултат и по тази причина ще бъде включен материалът в електронната форма на образование. Без Първата международна война в материала по история и обикновените частици по математика в матурите. Повече информация ще бъде оповестена на уеб страницата на министерството.

За изпитите след седми клас: на 15 юни ще е изпитът по български език, а на 17 юни по математика. В изпита по БЕЛ няма да влизат комплицирано изречение и комплицирано смесено изречение, както и Бай Ганьо, Йовков и други От математиката отпадат неравенствата и успоредници в изпита след седми клас.

На проби ще минават и децата под карантина. Тези деца няма да бъдат сложени в неравнопоставено състояние по отношение на другите и ще се откри метод и те да положат изпит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР