Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването

...
Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването
Коментари Харесай

Вълчев: Всички ученици ще завършат присъствено годината

Учебната година ще завърши присъствено за всички възпитаници след завършването на зрелостниците, външното оценяване и матурите ще се проведат в учебните заведения и няма да отпада образователен материал. Това съобщи във Велико Търново министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев, представен от БНР.

Учебната година се удължава за децата от първи до шести клас, уточни просветителният министър в оставка Красимир Вълчев:

„ Тези 303 учебни заведения, които избраха през декември месец да не учат, да организират планови действия, в този момент ще учат през юни месец, а останалите ще предложат занимания по ползи. Вероятно повече възпитаници ще бъдат на по този начин нареченото обезщетително образование - това е спомагателното образование за превъзмогване на просветителни компликации “.

Присъствено ще се организира външното оценяване и матурите за учениците от четвърти, седми, десети и дванадесети клас. Няма тематично закъснение от предишни години, съобщи просветният министър:

„ Има предпоставки да бъде извършено при спазването на всички епидемиологични условия. Учениците ще бъдат сред 8 и 13 в зала според от размера на класните стаи, тъй че да има разстояние сред тях на метър и половина, ще влизат от колкото се може повече входове “.

В ПМГ „ Васил Друмев “ във Велико Търново министър Красимир Вълчев откри проучвателен комплекс по математика и естествени науки. В проекта за възобновяване и резистентност са заложени средства за създаване на STEM центрове в 2000 учебни заведения.

В изследователския център е основана и нова лаборатория по роботика, а новаторската задача, предоставена от просветителния министър на ПМГ и Техническия университет в София, е да се разработят нови просветителни и тематични посоки над наложителните дисциплини и Природо-математическата гимназия във Велико Търново да стане център за цифрови нововъведения и реализация на младежите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР