Участващата с уайлд кард Цветана Пиронкова отпадна в III кръг

...
Участващата с уайлд кард Цветана Пиронкова отпадна в III кръг
Коментари Харесай

Чехкиня спря Пиронкова в III кръг на "Ролан Гарос"

Участващата с " уайлд кард " Цветана Пиронкова отпадна в III кръг на " Ролан Гарос " - третия и финален за 2020 година шампионат от Големия шлем. След като преодоля II кръг в Париж без игра поради отдръпване от конкуренцията на контузената Серена Уилямс (САЩ), българската топтенисистка позволи поврат против Барбора Крейчикова (Чех) със 7:5, 4:6, 3:6.

Двубоят довечера се игра при неприятни метеорологични условия на корт №7 във френската столица. Заради дъждовно време началото на мача беше отсрочено с два часа и половина и срещата се организира на изкуствено осветяване, при висока мокрота и ниска температура. Клей кортът беше хлъзгав, а настилката тежка и в III сет Пиронкова даже изиска съдиите да пресечен играта, само че получи отвод.

В първата част 33-годишната пловдивчанка изостана с пробив в 5-ия гейм, само че направи мигновен рибрейк и след това измъкна частта с нов пробив в заключителния 12-ия гейм. В идващите два сета Крейчикова още веднъж нанесе първа удар с ранни брейкове в подаването на Цвети, като този път не ѝ разреши да се върне в срещата и я затвори с заключителен пробив при втория си мачбол след 2:38 ч.

На 1/8-финалите в Откритото състезание на Франция чехкинята ще срещне Надя Подороска (Арж), която отстрани Анна Каролина Шмиедлова (Слвк) с 6:3, 6:2.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР