Участниците в срещата на върха на Групата на двадесетте (Г-20)

...
Участниците в срещата на върха на Групата на двадесетте (Г-20)
Коментари Харесай

Декларация на Г-20: „Не“ на войната в Украйна и ядрените заплахи, страх за световната икономика

Участниците в срещата на върха на Групата на двадесетте (Г-20) в Бали утвърдиха декларация за резултатите от събитието. Документът съдържа повече от 50 точки.

По-специално, множеството страни от Г-20, както се отбелязва в документа, " изрично осъждат войната в Украйна ", само че измежду тях има и " други отзиви за обстановката “. Освен това в отчета се показва, че спорът в Украйна е " изострил съществуващите проблеми на международната стопанска система ".

„ The Economic Times “ заяви, че Индия е изиграла основна роля при определянето на компромисния език на декларацията. Ню Делхи също по този начин се е опитал да измести открития от Запада фокус върху спора в Украйна към световните стопански и финансови проблеми.

Ето кои са главните тези в документа.

Икономически проблеми

" Г-20 отбелязва проблемите с съществуването на сила и акцентира смисъла на съобразяването на цената на предлагането ѝ с търсенето. Участниците в срещата на върха се ангажират да се борят с енергийната беднотия в международен мащаб и да обезпечат непоклатимост на енергийните пазари. Посочено е, че е значимо " да се форсира и подсигурява преходът към чиста, устойчива, обективна, налична и приобщаваща сила ".

Страните от Г-20 означават, че проблемите в международната стопанска система, въпреки и съществуващи, са се задълбочили от рецесията в Украйна. Тя " лимитира растежа, усилва инфлацията, нарушава веригите за доставки, усилва енергийната и продоволствената неустановеност и рисковете от финансова непоклатимост ".

Отделно се показва, че редица страни са изразили и " други отзиви и разнообразни оценки на обстановката и глобите ". В декларацията се акцентира нуждата филантропичните действия да бъдат извадени от обсега на глобите.

Същевременно централните банкери от Г-20 са твърдо решени да реализират ценова непоклатимост.

Страните от Г-20 акцентират смисъла на зърнената договорка и се застъпват за продължение на нейното използване от " всички заинтригувани страни ".

Те също по този начин поддържат отворената, транспарантна и недискриминационна търговия със селскостопански артикули и се опълчват на налагането на забрани и ограничавания върху износа на храни и торове, които не дават отговор на стандартите на Световната комерсиална организация.

Те имат намерение да подхващат незабавни дейности за попречване на глада посредством " възстановяване на веригата за доставка на храни и ускорение на прехода към стабилно селско стопанство. Държавите от Г-20 чакат от ФАО и Световната банка резултатите от работата по световната продоволствена сигурност.

Страните от Г-20 имат намерение също по този начин да поддържат въвеждането на новаторски способи и технологии в селското стопанство.

Конфликти и вероятности за нуклеарна война

В декларацията се показва, че множеството страни от Г-20 осъждат военните дейности в Украйна, защото те " предизвикват голямо човешко страдалчество и изострят съществуващите проблеми в международната стопанска система ". Но в това време има и " други гледни точки за обстановката ", се отбелязва.

Настоящата ера, приканват страните от Г-20 в заключителния документ, не би трябвало да се трансформира в ера на война. Употребата или опасността за приложимост на нуклеарни оръжия е недопустимо. Всички участници в срещата на върха пазят правилата, залегнали в Устава на Организация на обединените нации, и акцентират смисъла на дипломацията и разговора.

Срещу тероризма и корупцията

Участниците в срещата на върха потвърдиха уговорката си за нулева приемливост към корупцията, като не престават да " укрепват и извършват уговорките и отговорностите си във връзка с напъните за битка с корупцията, в това число посредством правно обвързващи принадлежности ".

Лидерите също по този начин приканиха за усилване на битката против прането на пари и финансирането на тероризма. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР