Участниците в погромите от четвъртък посрамиха Дъблин, Ирландия, семействата си

...
Участниците в погромите от четвъртък посрамиха Дъблин, Ирландия, семействата си
Коментари Харесай

Ирландският премиер осъди погромите и обеща последствия за виновните


" Участниците в погромите от четвъртък посрамиха Дъблин, Ирландия, фамилиите си и себе си ". Това съобщи ирландският министър председател Лео Варадкар на конференция в петък по отношение на насилието през нощта, оповестява " Ройтерс ".

Варадкар сподели, че неговото държавно управление ще предприеме незабавни стъпки за стягане на законодателството против омразата, което съгласно него не е уместно за ерата на обществените медии. Министрите също възнамеряват да ускорят законите, с цел да разрешат на чиновниците да носят камери със себе си.

" Като страна би трябвало да си върнем Ирландия. Трябва да я отнемем от страхливците, които се крият зад маски и се пробват да ни ужасят с насилието си ", сподели Варадкар в прочувствено изказване.

5-годишно момиче остана в сериозно положение поради раните, получени при нападението .

 Ирландската полиция извърши 34 ареста след безредиците в Дъблин
Ирландската полиция извърши 34 ареста след безредиците в Дъблин

Полицията не разяснява националността на мъжа, арестуван по отношение на нападенията

Припомняме, че ирландската полиция заяви в петък, че е направила 34 ареста за безредиците в Дъблин през нощта и че могат да последват нови митинги.

Петима души бяха намушкани, в това число три дребни деца и това провокира рядко срещано принуждение в столицата.

Полицията, която споделя, че не е изключила никакъв претекст, в това число обвързван с тероризъм , не е коментирала националността на мъжа, арестуван по отношение на нападенията с нож, само че незабавно се появиха спекулации, че той е чужденец, както и че последвалите офанзиви са с расистка и ксенофобска цел.

Мъжът е на към 40 години и се лекува от получени съществени пострадвания. Полицията сподели, че не търси други обвинени.

Полицията охраняваше в петък ограбените магазини , до момента в който пожарникарите гасяха транспортни средства в самия център на Дъблин.

Полицейският комисар Дрю Харис сподели, че чака още доста арести.

Редът и спокойствието в града към този момент са възобновени. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР