Участниците и зрителите на Олимпиадата в Пекин ще имат възможност

...
Участниците и зрителите на Олимпиадата в Пекин ще имат възможност
Коментари Харесай

Разрешават употребата на виртуална валута на Олимпиадата в Пекин

Участниците и феновете на Олимпиадата в Пекин ще имат опция да употребяват виртуална валута.

Броени дни преди началото на Зимните олимпийски игри към този момент се прави тест на цифровите юани.

Виртуалната валута към този момент е налична в китайския град Чжъндзякоу, провинция Хъбей, където ще се организират част от надпреварите.

За задачата би трябвало да се смъкна особено създадено приложение, посредством което могат да се вършат безконтактни транзакции в границите на Олимпийското село, което ще бъде публично намерено на 27 януари.

" Дигиталната валута е доста комфортна. Но въпреки всичко възрастните, децата и задграничните гости в Китай ще могат да получават и употребяват тази валута и без смарт телефони ", споделят от Централната банка на Китай

За задачата разполагаем на гостите ще са и машини за самообслужване, посредством които ще може да се обменя задгранична валута във виртуални юани и да се зареждат избрани суми на краткотрайни дебитни карти.

Устройства, приемащи цифрови юани, са ситуирани в комерсиалните обекти и заведенията, както и на гарите наоколо до местата, където ще се организират надпреварите.

Финансови специалисти считат, че в случай че опитът е сполучлив, той ще има необятен интернационален отзив.

Зимната Олимпиада в Пекин обаче ще се организира на фона на дипломатически протест поради нарушавания на човешките права в страната-домакин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР