Участието в кабинета е предизвикателно, не е лесно. Усилията на

...
Участието в кабинета е предизвикателно, не е лесно. Усилията на
Коментари Харесай

Министър Милена Стойчева: Имаме рекорден брой инвестиции спрямо последните 10 години

„ Участието в кабинета е предизвикателно, не е елементарно. Усилията на екипа на Министерството на нововъведенията и растежа са ориентирани към това да подобрим изискванията за вложения, да подобрим климата и предприемачеството “.
Прочетете още
Това сподели в ефира на bTV министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

„ Целите на държавното управление, които заложихме, са амбициозни и ще бъдат с добър резултат. Избирам да насоча напъните си към това, което аз бих могла да трансформира “, добави тя.
 
„ В посока на привличане на вложители – обстановката основава провокации. Подобен тип рецесии основават условия вложителите да се съмняват. Тази година имаме рекорден брой вложения по отношение на последните 10 години – 3,2 милиарда лв. директни задгранични вложения от януари до септември. Увеличението е 50% по отношение на предходната година “, уточни Стойчева.

„ В България има условия и интерес. Ние можем да се похвалим с растеж и повишение на интереса към страната. Увеличаването на корпоративния налог няма да промени интереса на вложителите. Те се интересуват от климата, стабилността, предсказуемостта и прозрачността. Имаме доста добра макроикономическа рамка. България е на второ място по най-ниско отношение сред Брутният вътрешен продукт и дълг “, разяснява министърът на нововъведенията.

„ Ние не си даваме сметка, само че 90% от електрическите автомобили в Европа работят с сериозни съставни елементи, създадени в България. Тази инвестиция и запас, който имаме като промишленост и човешки капитал, би трябвало да го развиваме и влагаме в него “, акцентира Милена Стойчева.
 
А по-рано България се причисли към Споразуменията " Артемида " на НАСА за световно съдействие в Космоса. Документът беше подписан във Вашингтон от министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева и шефа на НАСА Бил Нелсън.

„ Това ни слага като част от страните, които могат да заявят своето място в проучването на новите територии, само че и в предлагането на нови решения. В Космоса се тестват новите технологии. Изключително завладяване е, че станахме част от това съглашение и можем да увеличим съдействието си с другите страни “, изясни министър Стойчева.

„ Това ни слага в предни позиции, с цел да се включим в съдействие и финансиране по планове. Ще участваме в доста по-голям брой планове. Има кандидатстване, процедура за включване. Фактът, че сме член ни дава опция да развиваме по-мащабни планове и да имаме достъп до цялото финансиране “, добави тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР