Участието в четворната коалиция е шанс за БСП, но трябва

...
Участието в четворната коалиция е шанс за БСП, но трябва
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Ужасът на политиката е да бъдеш в управлението |

Участието в четворната коалиция е късмет за Българска социалистическа партия, само че би трябвало да сме наясно, че ужасът на политиката не е да си в съпротива. Ужасът на политиката е да бъдеш в ръководството - всеки ден да търсиш решение на проблеми, изключително в спешна конюнктура, в каквато сме сега.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR. Той изрази вяра, че представителите на партията в изпълнителната власт ще се оправят и ще покажат какво може Българска социалистическа партия. 

„ Имам обаче и едно огромно терзание. И то е обвързвано с това по какъв начин ще излезем от властта. Досега Българска социалистическа партия губи от всяко ръководство, за жалост. Така се случваше през последните 30 години по една или друга причина, без значение с кого е била в ръководството и какви са били изискванията “, изясни Паргов и даде образец с тройната коалиция, при която е имало доста добра икономическа среда, с висок напредък на Брутният вътрешен продукт, с много вложения - близо 25 милиарда, само че всички знаят какъв беше резултатът най-после, съобщи Паргов. 

По думите му идният конгрес на Българска социалистическа партия е зареден с голямо напрежение от огромните упования.

„ В момента пред Българска социалистическа партия стоят няколко въпроса, чиито отговори са извънредно значими. На първо място е този за присъединяване на партията в ръководството. Вторият е обвързван с това каква политика организира Българска социалистическа партия. Третият чака отговор за това дали и по какъв начин съблюдаваме алените линии, които поставихме “, посочи ръководителят на софийската организация на партията.

Той смята, че на идния Конгрес не трябва ползата да е единствено към персонажите.

„ Много по-важна е политиката на Българска социалистическа партия. В момента тя е основна и хората чакат от нас да изясним тъкмо това “, съобщи Калоян Паргов и добави, че има една извънредно значима тематика, за която досега нито един представител на партията не приказва - въпросът за подготовката на локалните избори, които предстоят след по-малко от две години и са извънредно значими.

„ Те са фундаментът на ръководството. В София към този момент започваме да мислим и да работим в тази посока. Надявам се, че и националното управление ще подчертава върху този развой и ще го сложи като задача пред цялата партия още в този момент “, съобщи водачът на столичните социалисти.

Калоян Паргов разяснява и положението на Столична община в изискванията на здравна и енергийна рецесия. Относно общинското опазване на здравето той изясни, че лечебните заведения са в положително финансово положение, само че от позиция на инсталация има какво да се желае.

„ Не би трябвало да се стига досега, в който хора ще умират по стълбите на лечебните заведения. В идния бюджет на общината би трябвало да бъдат заделени нужните финансови средства “, означи Паргов. 

Според него в границите на Плана за възобновяване и резистентност би трябвало да бъдат планувани пари за създаване на нови когенерации в „ Топлофикация София “.  „ 400 млн. евро изцяло дават отговор на потребността от високоефективна когенерация, което е в унисон със Зеления пакт. Всеки лев за " Топлофикация " е значим, би трябвало да бъдем виновни към това сдружение ", сподели ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС.

По думите му финансирането на столичния градски превоз и голям проблем, значително поради неефективното ръководство на тази система. „ Реформа не се прави с понижаване на линии. Истината е, че с развиването на метрото се понижи значително ефикасността и смисълът от наземния превоз ", уточни той. 

Калоян Паргов съобщи, че изискването, което слага Българска социалистическа партия, е да се резервира обществено търпима цената на градския превоза в София. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР