Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не

...
Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не
Коментари Харесай

Тошко Йорданов извади голяма тайна, какво направили ПП на изборите

" Участието ни в четворната коалиция беше неточност, само че и не беше неточност. Грешка поради обединението на несъвместими партии. Не беше неточност, тъй като това беше обединяване против ГЕРБ и Движение за права и свободи, а по тази причина в такива обстановки човек може да преглътне идеологическата нетърпимост към някой сътрудник ". Това разгласи в изявление за БНР заместник-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов.

Той регистрира " някои хубави неща ", направени против модела ГЕРБ-ДПС като премахването на спецсъда и спецпрокуратурата, да вземем за пример.
-->
" Кирил Петков се опита да направи лична бухалка, само че ние и това спряхме. Затова станахме зложелател. Спазването на правила и поредност, в това число и за Македония, главната причина, поради която напуснахме обединението, води до фронт против теб ", сподели Йорданов.

На въпрос за ниските резултати на Има Такъв Народ на последните избори Йорданов отговори: " Имам съществени съмнения за някои неща, които не мога да кажа в ефир. Има странни гласувания в циганските квартали. В циганския квартал в Пловдив всеобщо са дали своят вот на машините за " Продължаваме промяната ". Никой не направи одит на " Информационно обслужване ".

Тошко Йорданов разяснява тематиката за смяна на формата на държавно ръководство: " В предния парламент видяхме по какъв начин партиите не действат като едно, по какъв начин партийните ползи надвива над решенията, по какъв начин Министерски съвет ръководи Народното събрание и Народното събрание е една празна функционалност. В една президентска република държавно управление, излъчено от президента и утвърдено от Народното събрание, действително може да бъде следено от Народното събрание, тъй като не е излъчен от него и в този кабинет не са водачите на партиите. 10 години Народното събрание игра по свирката на Бойко Борисов и шест месеца по свирката на Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев... Президентските републики обезпечават непоклатимост на страната си ".

Според него, в случай че в този момент се сформира кабинет, то " той ще е двуличен и непоследователен ", а по думите му - " Народното събрание е кастриран ".

" За да има държавно управление, то би трябвало да е с присъединяване на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", с цел да има болшинство. Бившите съдружни сътрудници нямат 121 гласа. Ако се получи държавно управление с гласовете на Българска социалистическа партия, които са най-склонни да вършат всевъзможни акробатични номера в името на властта, тогава имаш кабинет, без значение дали той мине през мандата на Стефан Янев и е опакован като експертен, всемирен или космически, вътре ще е подсилен с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, на Янев и слагаш Българска социалистическа партия ", разказа обстановката Тошко Йорданов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР