Участието на младите хора във формирането на европейските политики е

...
Участието на младите хора във формирането на европейските политики е
Коментари Харесай

Кметът на София откри 56-та международна среща на Младежката програма „Модел на Европейски парламент“

Участието на младежите във образуването на европейските политики е гаранция за сполучливото бъдеще на Европа.

Живеем в сложен интервал и тъкмо по тази причина е значимо да има разговор по разнообразни тематики и провокации. Силата на Европейския съюз е в съответните политики за младежите и нашето бъдеще.

За мен като кмет е приоритет развитието на капацитета на младежите и по тази причина създадохме разнообразни общински стратегии. “ Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на 56-та интернационална среща на Младежката стратегия „ Модел на Европейски парламент “.

Кметът Фандъкова поздрави Първа британска езикова гимназия и шефа госпожа Нели Петрова за присъединяване в Младежката стратегия. „ Първа британска показва София и България като член на Европейския съюз в тази Програма от 2004 г. Европа има потребност да чуе концепциите на младежите за бъдещото развиване на континента.

Убедена съм, че единствено посредством разговора и включването и на младежите в концепциите за нашето бъдеще ще реализираме повече и ще развиваме капацитета на градовете, на Европа и света “ – посочи също Фандъкова.

За да подкрепи младите хора, Столичната община финансира лични стратегии, с които подкрепя планове на млади създатели и млади екипи. Тези стратегии са в региона на нововъведенията, на технологиите, на културата и спорта.

Фандъкова даде образец с проведените общински хакатони – технологични надпревари с присъединяване на възпитаници и студенти от София, както и план по Програма „ Визионери “, която започва през 2021 година По нея е изработен план „ ВодораслО2 “, който към този момент е стартъп. То е за биореактор за филтриране на въздуха посредством растение. Първите биореактори са ситуирани в 25 столични учебни заведения.

Работата на Младежката стратегия продължава през днешния ден и на следващия ден, като една от работните сесии ще се организира в постройката на Столична община.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР