Участието на Марко Ройс на световното първенство по футбол в

...
Участието на Марко Ройс на световното първенство по футбол в
Коментари Харесай

Разкриха дали Марко Ройс ще може да играе на Световното

Участието на Марко Ройс на международното състезание по футбол в Катар не би трябвало да е под въпрос, увери спортният шеф на Борусия Дортмунд Себастиан Кел.

Плеймейкърът получи травма в глезена в дербито с Шалке в събота и бе изнесен на носилка от терена, само че съгласно Кел контузията не е толкоз сериозна, колкото е изглеждала в началото.

" Изследванията, които направихме в събота, не демонстрираха строшаване. Той има увреждане на връзките на глезена, само че това не би трябвало да сложи присъединяване му на международното състезание в заплаха ", сподели Кел.
 Сълзи в очите на Марко Ройс: Капитанът на Борусия (Дортмунд) може да пропусне Мондиал 2022
Сълзи в очите на Марко Ройс: Капитанът на Борусия (Дортмунд) може да пропусне Мондиал 2022

Ройс изкълчи десния си гален в битка за топката с Флориан Флик от Шалке

" Марко ще отсъства от игра към 3-4 седмици и се надяваме, че ще има време да се приготви за международното ", добави още някогашният капитан на Борусия.

33-годишният Ройс сигурно обаче няма да играе в мачовете с Унгария и Англия от Лигата на нациите в петък и идващия понеделник.

Световното състезание по футбол ще стартира на 20 ноември, а до момента в кариера си Ройс има присъединяване единствено на едно международно състезание през 2018 година и едно европейско състезание през 2012 година. Заради травми той пропусна Евро 2016, Евро 2012, както и международното през 2014 година, на което Германия завоюва купата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР