Участието на албанците във вчерашните местни избори в страната е

...
Участието на албанците във вчерашните местни избори в страната е
Коментари Харесай

21,6% са гласували на местните избори в Албания

Участието на албанците във вчерашните локални избори в страната е 21,6 %, оповестява скопският вестник " Слободен щемпел ". След приключването на гласуването министър председателят на Албания Еди Рама даде конференция, на която сподели, че на локалните избори е победило бъдещето, а опозицията е изгубила, написа в. " Вечер ".

Изминалите месеци на политическо разделяне бяха инспирирани, окуражени и проведени за да се попречи на напредъка към Европа, към демократично обединяване и към консолидиране на албанците. Днес победиха бъдещето, страната и вярата. Днес победиха Албания и европейското бъдеще, съобщи Рама, представен от вестник " Вечер ". Той благодари на интернационалната общественост и й се извини. Според Рама представителите на интернационалната общественост са били афектирани от опозицията. Благодаря на Съединени американски щати, Европейски Съюз и ОССЕ и всички други от демократичния свят, които способстваха за тази борба, сподели Рама.

Председателят на Демократическата партия Лулзим Баша съобщи, че " изборната подигравка " е била отхърлена и от самите поддръжници на Социалистическата партия. 85 % от гласоподавателите бойкотираха това гласоподаване. Днес Еди Рама го напуснаха и социалистите, тъй като за него гласоподаваха по-малко, в сравнение с през 2015 и 2017 година, съобщи Баша, представен от в. " Слободен щемпел ", предава Българска телеграфна агенция.

Вестник " Нова Македония " оповестява, че в страната е завършило пробното броене на популацията, извършено в тринайсетина общини от Държавния статистически инситтут. Преброяването е минало сполучливо и без огромни проблеми. Официалното броене ще стартира през април 2020г., при което всички жители ще би трябвало наложително да се преброят, като преброяването ще коства над 8,5 милиона евро, написа в. " Нова Македония ".

Според проучване на Евростат повече от две трети от македонците или 65,3 % не могат да си разрешат годишна отмора от седем дни в чужбина, а в Сърбия процентът е 62,8 %, оповестява в. " Вечер ". Най-добро е ситуацията в Норвегия, където единствено 6 % от жителите не могат да си разрешат седемдневна годишна отмора в чужбина. В Турция, съгласно последните налични данни от 2015 година, цели 71,5 % от популацията нямат пари за седемдневна отмора в чужбина, написа скопският вестник. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР