Участъкът на магистрала „Струма“ е завършен през 2007 г. с

...
Участъкът на магистрала „Струма“ е завършен през 2007 г. с
Коментари Харесай

Строител на „Струма“: Участъкът е в добро състояние, пътят не е причина за трагедията

Участъкът на автомагистрала „ Струма “ е приключен през 2007 година с Акт 15, в същата година беше пуснат в употреба и пътят Чирпан - Стара Загора. Този път продължава да работи доста добре. Единият проблем, който преодоляхме при строителството на сектора, е във връзка с материалите, влагани в структурата на пътя. За износващия слой закупихме материал, който беше 3 пъти по-скъп, в сравнение с естествените кариери ни предлагаха. Само с една цел - да покажем, защото за нас това беше първата автомагистрала, че ще бъде с доста положително качество. Направихме полагането без фуга. Всичко това даде своите резултати. Съгласно нормативните условия, това са към този момент 15 години, механически се постановат да се създадат спомагателни напластявания, с цел да се обезпечи доста дълга употреба. Съгласно строителните правила пътят е изпълнен на високо равнище ".

Това съобщи за Би Ти Ви някогашният изпълнителен шеф на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев, който е и участник в строителството на автомагистрала „ Струма “.

И разгласи, че проблематичната мантинела е била позволена според тогавашните нормативи. „ Там злополука поради мантинелата не е имало. От 2 години има напълно други условия. За мен мястото за отмора не е най-добре определено “, безапелационен беше инженерът.

„ Не пътят е причина за злополуката. Ако има някакви пропуски, то те са в експлоатационното положение. “, изрази убедеността си той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР