#Убийте Путин! Няма друг вариант вече! Русия бомбардира рафинерия и петролен

...
#Убийте Путин! Няма друг вариант вече!
Русия бомбардира рафинерия и петролен
Коментари Харесай

Путин разстрелва вързани цивилни!

#Убийте Путин! Няма различен вид към този момент!

Русия бомбардира рафинерия и петролен склад край Одеса. Избухнаха огромни пожари. Няма данни за починали.

Още един крайбрежен град – Николаев, беше обстрелван тази нощ.

Европейският съюз, Франция и Германия реагираха остро на сигналите за военни закононарушения. Телата на десетки убити жители бяха открити след освобождението на град Буча. Предстои следствие.

Цяла Киевска област е под контрола на украинците след отдръпването на Русия. Но съгласно НАТО става дума единствено за репозициониране на съветската войска.

Руснаците готвят атака в Източна и Южна Украйна, споделя президентът Зеленски.

Русия би трябвало да заплати за военните закононарушения в Украйна. Това сподели Германия, откакто задгранични публицисти демонстрираха телата на десетки убити цивилни по улиците на град Буча. Берлин назова случилото се „ отвратително ” и сподели, че е резултат от „ излязлото от надзор принуждение на Путин ”.

„ По улица „ Яблонска ” лежат разстреляни хора. Ръцете им са вързани. Простреляни са в задната част на главата. Можете да си визиите какви неща са вършени тук. Ще документираме това, с цел да бъде употребявано в трибуналите ”, съобщи Анатолий Федорюк, кмет на град Буча.

Франция също осъди дейностите на руснаците.

Сигналът от Буча не е единствен. По автомагистрала западно от Киев, има десетки частни коли с тела в тях. Някои от убийствата даже са записани на видео. Авторите на клиповете споделиха на Би Би Си, че бойците на съветските пропускателни пунктове са убивали жителите, опитващи да изоставен града. Много от телата по-късно са били подпалени.

„ Очевидно е, че са мирни жители. Всички коли тук са единствено на цивилни ”, изясни украински боец.

На формалния канал на съветското министерство на защитата в Телеграм нарекоха обвиняванията за военни закононарушения в Буча „ фалшив ”.

А рано тази заран Русия нападна рафинерия край Одеса. Ракети удариха и петролна база.

„ Високоточни ракети, изстреляни от самолети и кораби, унищожиха рафинерия и три склада за горива и масла край Одеса, снабдяващи армията на Украйна край Николаев ”, съобщи Игор Конашенков, представител на съветското министерство на защитата.

Украйна сподели, че е била ударена сериозна инфраструктура, без да прецизира резултата от обстрела.

Същевременно цяла Киевска област е под контрола на украинските бойци, разгласи Киев.  Украинците започнаха да патрулират в обитаеми места, където до неотдавна бяха съветските елементи.

Съединените щати и НАТО предизвестяват, че изтеглянето на руснаците в Северна Украйна не е дефинитивно. Частите им се репозиционират и могат да атакуван още веднъж, сподели генералния секретар на Алианса.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР