Убийството на Алексей Петров, което разтърси цяла България, може да

...
Убийството на Алексей Петров, което разтърси цяла България, може да
Коментари Харесай

Алексей Петров предрекъл края си. Стана ясна цената на екзекуцията му

Убийството на Алексей Петров, което раздруса цяла България, може да остане неразкрито. Това мнение изрази  адвокатът Димитър Марковски пред България Он Ер.

-->
" Вероятно е това ликвидиране да попадне в графата с неразкритите закононарушения. Трябва да се положат старания по делото и самите следствия да са бързи, с цел да може да има възможност да се стигне до причинителя и поръчителя. Това е сигурно поръчково ликвидиране. Почеркът приказва за професионална ръка, не е аматьорска демонстрация. Доста добре проведено закононарушение.

Става въпрос за най-малко месеци подготовка, тъй като се вижда, че навиците на Алексей Петров са били проследявани и оценени. Избрал е подобаващия миг да се дръпне спусъкът ", разяснява Марковски.

Той счита, че телохранителите не са съумели да изпълнят функционалността си, защото са били на доста огромно разстояние от Алексей Петров. Спътницата на някогашната барета е звъннала от телефона на двойка украинци, които са се разхождали наоколо до случая.

Адвокатът разяснява, че би трябвало да се разпитат първо те и по-късно охранителите, защото явно са били на доста по-голямо разстояние от стрелбата.

" Алексей Петров беше спорна персона и разполагаше с доста информация за български политици. Посоките на следствието не се лимитират. Разследва се от всички направления - в това число и политическа. Това е верният метод и по този начин ще се стигне до ръката със спусъка.

Убиецът може и да е трансфериран през граница. Може и да става въпрос за човек, който е нает отвън рамките на България ", съобщи Димитър Марковски.

Той засегна и тематиката за пуснатия към този момент украинец, който извърши несполучливо нападение против Алексей Петров през 2015 година.

" Няма по какъв начин да не разпитат този човек, само че е малко евентуално да е той. Няма да повторят постъпката с лице, което се е провалило. Все отново той е бил предан към своите работодатели, защото не се стигна към поръчителя на това нападение. Трябва да се ревизира и алибито му ", безапелационен е той.

Марковски сподели, че това са високобюджетни поръчкови убийства и постоянно се прави оценка лицето, което ще се убие. Според него Алексей Петров е висока летва и става въпрос минимум за 6 или 7-цифрена сума.

" Алексей Петров предсказа своя край. Съобщаваше, че знае, че е наблюдаван. Той е подценил тази информация, тъй като във въпросния ден е била неглижирана разходка. Все отново той беше учител по сигурност, малко е парадоксално ", разясни юристът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР