Убийствата в Зеевен Убийствата станали през 1976г. и до днес

...
Убийствата в Зеевен Убийствата станали през 1976г. и до днес
Коментари Харесай

Неразкрити убийства

Убийствата в Зеевен

Убийствата станали през 1976г. и до през днешния ден са един от най-известните неразрешени случаи в Швейцария.  Пет члена на семейство Зийгрист сред 45 и 80 годишна възраст били открити мъртви в дома си. Според полицията целите били единствено две, а останалите просто имали нещастието да си бъдат у дома по това време. Причината за гибелта била явна – 13 изстрела с пушка Уинчестър. Изненадващо било точността на изстрелите – 11 от тях били в главата и 2 в гърдите.

В днешни дни по-голяма част от хората имат вяра, че килърът е Карл Дозър. През 1996г. била открита италианска пушка Уинчестър, зазидана в стена в дома му. Изследването на пушката открило, че това е оръжието на убийствата, само че нямало претекст, нито доказателства Дозър и фамилията да са се познавали и той останал единствено като обвинен.

Втора доктрина се върти към Джони Зийгрист, родственик на жертвите, който може да е оказал помощ на Дозър и да е купил мунициите. Продавачът в магазина си спомня, че са го питали за боеприпаси за италианска Уинчестър. Джони евентуално е бил подценяван и това е бил претекстът му. Той прекарва известно време в пандиза, само че със гибелта му през 80-те години казусът остава забранен.

Боб Крейн

Робърт „ Боб ” Крейн е американски ТВ артист, прочут с ролята си на полк. Хоган от комедийния сериал „ Героите на Хоган ”. Сериалът се върти шест години (1965г – 1971г) и Крейн става прочут с положителният си външен тип и грубият си метод в опитите си да саботира нацистите. Това, което феновете не са знаели е, че Крейн се е борил с пристрастяването си към секса, което е повода за разпадането на двата му брака.  То не се изразявало единствено с безбройните му секс завършения с по-млади дами, а се трансформирало в фикс идея към камерите и секс филмите.

На 29 Юни 1978г. Крейн е открит пребит до гибел в жилището си в Аризона. Заподозрян номер едно бил Джон Карпентър, само че не известният артист, а другар на Крейн, който му дал концепцията да записва на видео половите си изяви. Той признава, че е бил с Крейн същата вечер, само че отхвърля да го е умъртвил, макар че е открита мозъчна тъкан в колата, която е карал. За страдание казусът още през цялото време не бил обсъждан съществено от управляващите и правосъдните медици работили немарливо, а Карпентър е на независимост и до ден-днешен.

Даян Фози

Даян Фози става известна на света с пионерските си проучвания с горили в Африка и напъните й да спре избиването им. През 1967г. Фози открива проучвателен център Карисоки в планините Вирунга, Руанда. Снимката й е на корицата на януарския брой на National Geographic през 1970г, където има и фотоси на Фози и горилата Пинътс, първият кротичък контакт сред човек и дива горила. Книгата й „ Горили в мъглата ” е най-продаваната книга за горили на всички времена и тя продава правата на Юниверсъл за 1 милион $ и продължава с проучванията си.

През 1985г. Фози е открита мъртва в леглото си. Убита е с мачете, което е конфискувала от бракониери. Доказателствата водели до служащи в изследователския център и всички били задържани, а по-късно и освободени. Никой не е упрекнат в убийството й, само че се счита, че са намесени хора от черния пазар и бракониери на горили и други диви животни.

Фози е заровена до най-хубавият си другар, горилата Диджит, в особено гробище в изследователския център, което тя е конструирала за горилите, които е изучавала.

Джули Уорд

28 годишната фотографка от Ипсуич била на аудиенция в Кения и е открита мъртва в резервата Масай Мара през 1988г. Разчлененото й тяло е намерено надълбоко в дебрите на резервата седмица откакто е оповестена за изчезнала. Първоначалната доктрина на управляващите в Кения била, че е нападната от лъвове и ударена от гръм, само че са открити доказателства за човешка интервенция и е признато за ликвидиране.

Има два правосъдни процеса по случая, един през 1992г. и един през 1998г., само че и тримата обвинени са оневинени. Случаят притегля интернационално внимание след напъните на Джон Уорд, бащата на Джули. Той пътува до Африка над 100 пъти и влага над 1 милион паунда в опитите си да залови килъра, само че заради угриженост за сигурността на туризма в Кения, няма наказан палач.

Амбър Хагермън

Мисълта за свободно разхождащ се палач на деца е най-лошият призрачен сън за жителите на един град. Амбър Хагермън била красиво 10 годишно момиченце от Арлингтън, Тексас. На 13 Януари 1996г. полицията получила изложение на човек, който бързо и принудително вкарал Амбър в черния си ван и я отвлякъл. Веднага почнало търсене на вана, само че четири дни по-късно тялото на момичето било намерено в реката. Гърлото й било прерязано два дни след отвличането.

През 2007г. Терапон Адхан от Такома, Вашингтон бил задържан като обвинен в серия от отвличания и изнасилвания на деца в окръг Вашингтон. Той е единственият обвинен по случая на Амбър, макар че не са повдигнати обвинявания за това. Понастоящем има премия от $75 000 за информация, която може да докара до залавянето на килъра.

На името на Амбър Хагермън, в Съединени американски щати се вкарва паника Амбър, която се употребява при отвлечени деца.

[smartads]

Тупак Шакур

Нощта, в която е погубен американският рапър и артист, прочут още като 2Pac и Макавели, е добре документирана. На 6 Септември 1996г., в компанията на Марион Найт, Тупак почнал вечерта си в Лас Вегас на боксов мач сред Майк Тайсън и Брус Селдън, където участвали и Луис Госет Младши, Чарли Шийн и Реджи Джаксън. След малко сдърпване сред него и Орландо Андерсън в лобито на хотела, Тупак изпратил Найт до дома му в предградията на Вегас. Около 10 часа вечерта двамата, дружно с обкръжението си, тръгнали към Клуб 662, където Тупак трябвало да пее. Така и не пристигнали. Когато спрели на червен светофар, колата им била блокирана от три коли, а четвърта предходна в ляво и от нея почнала пукотевица. От 13-те патрона по колата на Найт, три уцелват Тупак – един в гърдите, един в бедрото и един в ръката.

Две от гумите на колата им били спукани при стрелбата, а трета се спукала по пътя за болничното заведение и се наложило да извикат помощ. Парамедиците съумяват да закарат Тупак до университетската болница, където бил незабавно опериран. След общо три интервенции и премахването на единия му бял дроб, Тупак умира от раните си шест дни по-късно.

Някои споделят, че Тупак е погубен поради връзките си с бандите, а други – че тъй като майка му е била Черна пантера. Единственият очевидец, който се съгласил да свидетелства, бил погубен два месеца по-късно в Ню Джърси и делото останало неразрешено.

Катрин да Коста

Проституцията не е най-безопасният метод да си изкарваш прехраната, а за Катрин да Коста се оказало смъртоносно напролет на 1984г. Рзчлененото й тяло е намерено на две разнообразни места в град Солна, Швеция. Обявена е за изчезнала на 10 Юни, а първите елементи от тялото й са открити на 18 Юни. Втората част е открита на плаж в Солна на 7 Август. Главата, вътрешните органи, едната й гърда и гениталиите й по този начин и не били открити. Точно неналичието на тези органи била главната причина да няма наказан за убийството.

Двама доктори – патолог, който работил на двете места и общопрактикуващ доктор, чиято щерка имала мемоари по какъв начин татко й прави убийството, били задържани и съдени. Поради неналичието на доказателства за методът на убийството нямало метод да се дефинира дали жертвата не е умряла „ от естествена гибел ”.  Съдът бил заставен да освободи двамата обвинени, на които им били отнети разрешителните за медицина.

Мери Пинчот Мейер

Мери била жена от висшето общество и е следващата, която е убита поради асоциации със семейство Кенеди. Тя приключила в лицей Васар и овреме почнала да се интересува от комунизма, даже станала член на американската лейбъристка партия. Работела като публицист в списание Мадмоазел и непрестанно била в компанията на авторитетни хора. Никой не се изненадал когато се омъжила за Корд Мейер, лейтенант от военноморската войска на Съединени американски щати, през 1945г. Две години по-късно напуснала работа с цел да гледа трите си деца у дома. Корд Мейер си обезпечил позиция в Централно разузнавателно управление на САЩ, а фактът че бил член на комунистическата партия не било проблем. През 50-те години Корд Мейер бил един от основните настоящи в „ Операция присмехулник ” – загадка задача, чиято цел била да се повлияе на хората благодарение на медиите. Мери също можела да бъде потребна за Централно разузнавателно управление на САЩ, само че множеството й любовни афери я правили „ обезсърчителен претендент ”.

През 1956г. гибелта на втория наследник на Мери е повода за бракоразвод и още любовни афери. Тя даже се залюбила с дългогодишния си добър другар, Джон Ф. Кенеди. По това време дребен кръг дами от висшето общество имали проект да въздействат на решенията на вишестоящите мъже като употребяват секс и LSD. Мери била една от тези дами и нейната цел бил самият Джон Кенеди.

Мери Пинчот Мейер е убита на 12 Октомври 1964г., 11 месеца след убийството на Дж. Кенеди. Тялото и е намерено с две огнестрелни рани, една в тила и една в сърцето. Изстрелите били направени отблизо разстояние, евентуално от упор. След убийството, околните й търсили дневника й и вероятно го разкрили и изгорили. Роднините й споделят, че аферата й с Кенеди била документирана, само че нямало информация за убийството му.

През 2001г. Корд Мейер е запитан дали знае, кой е умъртвил Мери. Той дава отговор „ Същите мръсници, които убиха Джон Кенеди. ”

Убийствата при езеро Бодом

Езеро Бодом се намира покрай Хелзинки във Финландия. На 6 Юни 1960г. там се е случило ужасяващо всеобщо ликвидиране. Рано сутринта група от четири младежи, две 18 годишни момчета и две 15 годишни девойки, били нападнати с нож до момента в който спели в палатката си до езерото. Трима били убити, а Нилс Густафсон бил тежко ранен със разтърсване и счупена челюст. Въпреки че имало оживял, нямало следи, които да доведат до арест за нападението.

20 години по-късно, един мъж оставя предсмъртно писмо, в което признава за убийствата. Казва, че е бил продавач на лимонада при езерото и онази нощ е умъртвил младежите. Разследването на полицията обаче, потвърждава, че признанието му е подправено, защото по времето на убийствата е бил с жена си. През 2003г. се появява нова диря, когато професор Жорма Пало споделя за мъж, който е постъпил в болничното заведение онази нощ. Името му е Ханс Асман и бил лекуван от „ съмнителни пострадвания ”. Пало твърди, че точно той е килърът, само че всичко било покрито, тъй като Асман имал връзки с Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Най-големият поврат настава, когато през 2004г. е задържан Нилс Густафсон – оживелият при нападението. Изминали са 44 години от убийствата и Густафсон бил на 62 години. Според формалното изказване „ Густафсон избухнал от ревнивост поради новата си другарка. Тя е намушкана голям брой пъти след смъртоносния удар, до момента в който при останалите липсва сходна гняв. „ Стига се до съд, където се оказва, че взетата кръвна проба не е от Густафсон и той е оневинен през 2005г. Като обезщетение Финландската страна изплаща на Густафсон голяма сума пари „ за породени душевен вреди от престоя в пандиза ”.

Убиецът на прислужниците

Смята се, че Моли Смит е първата жертва на „ килъра на прислужниците ” – сериен палач, който вилнее из Остин, Тексас сред 1884г и 1885г. Почти 4 години преди убийствата на Джак Изкормвача, жителите на града са хвърлени в суматоха, а някои даже настояват, че килърът при двата случая е еднакъв. Убийствата на най-малко 7 млади дами се присъждат на килъра на прислужници, който освен изнасилвал жертвите си, само че и ги пребивал или нарязвал до гибел. Понякога оръжието на убийството било секира, а различен път жертвите били пробождани с нещо остро в ушите или по лицето. Убиецът отвличал жертвите до момента в който спели, заради което на няколко пъти били нападани и мъжете им, които спели до тях. Били осъществени голям брой арести, само че всички били освобождавани заради липса на доказателства.

До Септември 1885г. килърът на прислужници е нападнал осем индивида и умъртвил петима. Нещата утихнали за няколко месеца, само че тогава на Бъдни вечер през 1885г. били изнасилени и убити още две дами. Съпрузите и на двете жертви са задържани и изправени пред съда. Криминалистиката била още първоначално си и мъжете били освободени. Убийствата спрели и нямало отговорен.

През 1888г. в Уатчапъл, Англия Джак Изкормвачът почнал да убива. Един от обвинените бил малайски готвач, който се наричал Маурис и заплашвал да убие проститутките, само че по-късно липсващ. През 1885г. той работел в Пърл Хаус, дребен хотел в Остин, Тексас. Информацията е доказана и е открито, че готвачът е напуснал през Януари 1886г. Убийствата в Остин спрели две седмици преди този момент, а множеството от жертвите се намирали наоколо до хотела.

Източник: listverse.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР