Убиват ни бюрокрацията, административният рекет, нелоялната конкуренция, липсата на работна

...
Убиват ни бюрокрацията, административният рекет, нелоялната конкуренция, липсата на работна
Коментари Харесай

Семейство фермери от Великотърновско към вицепрезидента Йотова: Убива ни административният рекет. Помагайте!

Убиват ни бюрокрацията, административният рекет, нелоялната конкуренция, неналичието на работна ръка. Държавата е мащеха за дребните фермери. Това споделиха с вицепрезидента Илияна Йотова притежатели на фамилна плантация във Великотърновско. Те описаха за трудностите, които всеки ден би трябвало да преодоляват, с цел да могат да работят.

" Земеделската политика не е правена на терен, всичко е докарано до молива - само значение има какво написа в документите. Ако объркаш една запетая, би трябвало да връщаш държавната дотация. Глобиха ни два пъти за една и съща равнища - първо, че сме я обработили непозволено, след това, че не сме я обработили ", споделиха те и показаха, че всяка година им се правят инспекции. Оплакаха се, че се наблюдават действително работещите, а не тези, които съществуват единствено по документи, само че са близки до властта. " Самите закони залагат предпоставки за лобизъм и корупция. Затова и президентът Радев постанова несъгласие, тъй като законите се пишат за избрани хора ", посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът посети фермата по покана на притежателите й, които упорстваха да показват пред нея проблемите си. Ако не настъпи смяна, фермерите обмислят продажба на всичко, което са построили сами от нулата. " Вярата ни е в младежите, които желаят да се занимават с това тук, в България ", показаха те и показаха вяра за смяна със последващо постоянно държавно управление и парламент и работещи и мощни институции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР