Убиецът на Шиндзо Абе е искал да си отмъсти на,

...
Убиецът на Шиндзо Абе е искал да си отмъсти на,
Коментари Харесай

В-к "Фигаро": Екзекуцията на Шиндзо Абе е свързана с религиозна секта

Убиецът на Шиндзо Абе е желал да си отмъсти на, съгласно него, разпространявана от някогашния японски министър председател религиозна фракция , която разорила майка му. Убийството докара до възобновяване на полемиката за връзката сред политиката и религията в Страната на изгряващото слънце, написа в. " Фигаро ", представен от Българска телеграфна агенция.

48 часа след убийството, японците отидоха до изборните урни, с цел да гласоподават на частични избори за горната камара на Народното събрание. Както се очакваше, партиите от ръководещата коалиция консолидираха позициите си, печелейки задоволително гласове за възможна конституционна промяна - тъкмо промяната, за която Шиндзо Абе се беше борил на вятъра през целия си живот, отбелязва френското издание.

В. " Никкей " окачестви това като " мрачна победа ", като ръководещата Либерално-демократическа партия (ЛДП) остава разтърсена от нападението - нещо нечувано в страната, която нормално заобикаля насилието, изключително политическото.

41-годишният причинител Тецуя Ямагами декларирал, че е желал да нападне водача на фракция, на която майка му дала спестяванията си, само че той отсъствал. Затова той стрелял по Шиндзо Абе , който съгласно него разпространявал сектата.

Водещите японски медии, които към момента не са посочили въпросната фракция, обявиха, базирайки се на полицейски източници, че килърът е имал " неправилното усещане " за връзки сред Абе и религиозната организация. Бившият министър председател обаче в действителност в действителност е бил обвързван с нея, отбелязва " Фигаро ". Името ѝ беше разкрито от японски таблоиди: става дума за Църквата на обединяването на Муун.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР