Uber обявява изпълнителния директор на производителя на чипове за нов главен финансов директор

...
Uber получава нов главен финансов директор. Компанията за споделено пътуване
Коментари Харесай

Uber получава нов главен финансов директор.

Компанията за споделено пътуване обяви в сряда, че Прашант Махендра-Раджа, финансов директор на компанията за полупроводници Analog Devices, ще влезе в ролята на Uber на 13 ноември.

„Уверен съм, че той ще може да ни помогне да предоставим още повече иновации и ефективност, докато продължаваме тази следваща фаза на печеливш растеж“, каза изпълнителният директор на Uber Дара Хосровшахи в изявление.

Mahendra-Rajah ще се присъедини към Uber, докато се бори с бавен растеж след първоначалния скок на пътниците след пандемията. Миналия месец компанията съобщи, че нейните приходи са се увеличили с 14% за тримесечието, което е по-бавно темпо от последните тримесечия. Въпреки това Uber отчете и първата си некоригирана печалба и рекорден тримесечен свободен паричен поток.

Съобщението идва близо два месеца след като Uber обяви, че настоящият финансов директор на компанията, Нелсън Чай, планира да напусне до януари и че търсенето на негов заместник е в ход. Чай е финансов директор на компанията от 2018 г.

Като финансов директор на Analog Devices, Махендра-Раджа ръководи финансовата стратегия на производителя на чипове на фона на бума в търсенето на полупроводници, които се използват за разработване на модели с изкуствен интелект.

Катрин Торбек допринесе за докладването

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР