Убеденост, че БСП е близо до победата на местния вот

...
Убеденост, че БСП е близо до победата на местния вот
Коментари Харесай

БСП в София: Близо сме до победата

Убеденост, че Българска социалистическа партия е покрай успеха на локалния избор в София, изрази водачът на столичната организация на социалистите Калоян Паргов. Промяната в България стартира от София, безапелационен бе той. Паргов настоя, че не трябва да се пропилява шансът за първи път в демократичната история на България социалистите да реализират изборна победа в столицата. " Подобен резултат ще има общонационално значение. Това е опцията Българска социалистическа партия да излезе победител от идните локални избори. На Българска социалистическа партия й би трябвало символна победа. Тя може да стане в София ", съобщи той в речта си пред градската конференция.

Основната цел на Българска социалистическа партия е да бъде решителен фактор в идващото ръководство на София и да осъществя политиките, залегнали в предизборната й платформа. За задачата би трябвало да бъде ликвидирана политическата доминация на ГЕРБ, да се образува ново ръководещо болшинство и се избере нов кмет. " Без това няма по какъв начин да се случи смяната на модела на ръководство в столицата. Мнозинство, което е поръчител за бистрота, залага на експертност и подготвеност, може да наложи нови стандарти в общинската политика и разговора с жителите. Българска социалистическа партия има силата и капацитета да бъде в основата на болшинството, към което да се образува новото ръководство на София ", безапелационен бе социалистът.

Мая Манолова е единствената опция, посредством която Българска социалистическа партия може да нанесе решителен удар против ГЕРБ в София, уверен е Паргов. Според него тя има капацитета да активизира гласоподаватели, които до момента не са подкрепяли левицата. Паргов напомни разгорещения спор към решението Българска социалистическа партия да поддържа непартиен претендент за президент през 2016 година Тогава преглътнахме егото си и спечелихме, по този начин може да бъде и в този момент, съобщи той. 70 бяха номинациите за общински съветници от Българска социалистическа партия, левицата излъчва свои претенденти в 24 столични региона (4 ще бъдат издигнати от инициативни комитети) и 16 кметства.

Не би трябвало по никакъв мотив да позволим да се отмести вниманието от общинската корупция и злоупотребите с парите на данъкоплатците, от разхищенията на общинския бюджет и за другарските кръгове, облагодетелствани от общинската администрация, настоя Паргов. " Битката за София е тактически доста комплицирана. Нашите съперници целеустремено търсят " ляво-дясното " разделяне, тъй като то е в тяхна и на Фандъкова изгода. Битката тук би трябвало да бъде против статуквото, тъй като точно по този метод можем да притеглим тактически съдружници, в това число и от така наречен " градска десница ", която има своето въздействие в София ", обоснова се той.

В доклад за работата на досегашните общински съветници Милка Христова означи, че, въпреки и единствено със 7 представители в СОС, Българска социалистическа партия е съумяла да реализира " невъзможното " и даже е успявала да образува към свои позиции плаващи болшинства. Абсурдността на модела на ръководство на ГЕРБ, налаган през последните 14 година, докара до такава степен, че, колкото и да наподобява парадоксално, в част от своите политики намерихме поддръжка от най-десните - в ДСБ, уточни тя. Христова уточни съществени цели, които досегашните съветници от Българска социалистическа партия са отстоявали като борбата за чист въздух и улици, против презастрояването, сигурността на София и други Българска социалистическа партия упорства и 20% от капиталовата стратегия в бюджета да се насочват непосредствено към регионите, с цел да могат кметовете сами да дефинират какво и по кое време да се ремонтира. ГЕРБ са в комфортната позиция да дефинират кой кмет ще бъде е добър, кой регион ще се развива и кой ще е в периферията, сподели Христова.

В послание към делегатите Корнелия Нинова прикани Манолова да отговори на редица въпроси и да поеме задължения към социалистите. Част от питанията й бяха свързани със " зеления " билет за София, видеонаблюдение по спирки, детски градини и подлези, ще има ли специфичен фонд за строителство на общински жилища и облекченото им разпределяне на небогати фамилии. " Единството на хрумвания, персони и екип, може да се реализира единствено, в случай че се обединим към концепциите, към платформата. Ние още не сме чули нейната, само че аз бих сложила по този начин въпроса: в каква степен тя ще припознае нашата ", попита водачът на Българска социалистическа партия.

От 17 номинирани за кмет на община София до началото на конференцията бяха подадени 15 отвода. На финалната права останаха арх. Борислав Борисов и Мая Манолова.

До края на публицистичния брой делегатите към момента не бяха стигнали до гласуването за кмет на столицата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР