Убеден съм. Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на

...
Убеден съм. Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на
Коментари Харесай

Цветанов: Убеден съм, че Русия ще опита намеса в изборите ни

„ Убеден съм ”. Така зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на въпроса дали Русия ще се опита да се намеси в идните тази година избори у нас в изявление за предаването „ Тази неделя ”.

Вчера Цветанов заяви, че Комисията за надзор над службите за сигурност ще направи чуване на способените органи и институции по отношение на отравянето на предприемача Емилиян Гебрев и информациите за съпричастност на причинителя със случая „ Скрипал “. Има информация, че сътрудник на съветското военно разузнаване под псевдонима Сергей Федотов е обвързван с отравянето на предприемача.

„ Когато излиза такава информация в избрани медии, напълно обикновено и закономерно е Народното събрание да има съответната осведоменост от способените органи. Затова в четвъртък ще има такава среща… Убеден съм, че по този метод ще можем да ограничим опцията за някакви спекулации и че ще може да се приказва всъщност и за взаимоотношението, което имаме с нашите европейски сътрудници “, сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ Трябва да разберем първо дали има съвпадане на датите и интервалите, в които е посещавал страната ни и Англия. За Англия към този момент е открито, че е имало наличие на този чиновник на службите на Русия. Ако има сходно наличие в същия интервал в България, когато съответствува с проблема „ Гебрев ”, тогава ще има доста забавни въпроси, които ще бъдат заложени на способените органи и на тези, които би трябвало да отговорят “, обясни депутатът.

На въпроса допустимо ли е да се стигне до изпъждане на съветски дипломати зам.-председателят на ГЕРБ разгласи, че има персонална позиция, само че ще се въздържи да я показа.

Цветанов разяснява и следващия конфликт сред кабинета и президента Румен Радев – на тематика позицията на страната ни за протичащото се във Венецуела. Той подсети, че държавното управление е това, което дефинира външната политика на страната.

„ Начинът, по който Радев направи неговата позиция, той в допълнение основава напрежение и предпоставки за разделяне в обществото ”, разгласи Цветанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР