Убеден съм, че в триото България, Австрия и Румъния ще

...
Убеден съм, че в триото България, Австрия и Румъния ще
Коментари Харесай

Цветанов обяви какво постигна България по време на Председателството ни в областта на вътрешните работи

Убеден съм, че в триото България, Австрия и Румъния ще продължим основните цели в българското председателство като Западните Балкани. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на кръгла маса на тематика „ Постигнатото в региона на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

„ Успяхме да реализираме един извънредно добър резултат, да имаме цялостен политически консенсус и да приемем процедурни правила, които дадоха опция на непрекъснатата група за парламентарен надзор да може да заседава и да реализира нужния надзор над Европол “, сподели Цветанов. „ Тук желая да подчертая, че беше призната и дългогодишната стратегия на Европол, което ни даде опция да подкрепим напъните на службата и извеждането на целите, да се комуникира и работи със Западните Балкани “, добави Цветанов.

„ Искам да поздравя министър Валентин Радев за сполучливото председателство и за значимите досиета, в които се говореше за оперативната съгласуемост на осведомителните системи, за подобренията, които бяха направени в някои от системите “, сподели Цветанов.

По думите му по този начин в Шенгенската осведомителна система ще има по-широк надзор. „ Тук желая да споделя, че имаше няколко досиета, които бяха по тематика леговище. Искам да благодаря и на Комисията за трафик на хора, тъй като когато приказваме за миграционни потоци, незаконна миграция, няма по какъв начин да не приказваме и за трафика на хора. В немалката си част страната ни беше в една доста неподходяща обстановка. В отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати бяхме под непрекъснато наблюдаване. От подхванатите дейности на българските институции дружно със законодателя, успяхме да изработим тези нормативни разпореждания, които да дадат възстановяване на работата “, сподели Цветанов. Според него по този начин при последния отчет на Държания департамент да имаме и съответният резултат, че към този момент не сме не под изключително наблюдаване. „ Имаме още дефицити, които са установени, само че съм уверен, че в разговор с всички институции и с гражданското общество, ще можем да се оправим и да подобрим своята работа “, сподели Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР