Убеден съм, че учениците ще използват ползотворно времето си за

...
Убеден съм, че учениците ще използват ползотворно времето си за
Коментари Харесай

Неочаквана ваканция от 6 дни: Редица кметове в страната обявиха 2 май за неучебен

" Убеден съм, че учениците ще употребяват ползотворно времето си за подготовка на уроците и идните изпити по Национално външно оценяване и Държавни зрелостни изпити ", разгласи пък кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Само Смолян от 10-те общини в региона към този момент вкарва неучебен ден на Велики четвъртък, прецизираха от Регионалното ръководство на образованието.

Кметът на Плевен доктор Валентин Христов пък разгласи с изключение на 2, само че и 15 май - празника на града, за неучен в общината.  " По този метод всяко семейство ще има опция да възнамерява времето си и да бъде дружно в празничните дни " , разяснява доктор Христов.

Кметът на Ловеч Страцимир Петков стимулира решението си за оповестяване на 2 май за неучебен за да се избегнат усложнения за фамилиите при обмисляне на времето в дните към Великден, както и да се предотвратят събития, застрашаващи живота и сигурността при пътуването на огромен брой възпитаници от родните им места до съответното учебно заведение и назад за един образователен ден сред празниците.

Кметът на Донка Михайлова пък се пошегува в профила си във Facebook като написа, че макар, че е наясно какъв брой разочарования ще причиня на възпитаници и учители от това, че ще изгубят един образователен ден, е решила да разгласи почивния ден. Така фамилиите им ще могат в точния момент да възнамеряват шест почивни дни към Великден, а учениците да наваксат отпочинали образователния материал.

И учениците в Хасково и Димитровград ще се любуват на дълга отмора. " Убеден съм, че децата и учителите имат потребност от з а реждаща отмора преди тежките държавни зрелостни изпити и външно оценяване през май и юни ", написа  кметът на Димитровград Иво Дечев.

Кметът на Русе Пенчо Милков изясни решението си с идното отбелязване на Великденските празници и честването на Празника на града - 6 май и след известяван на Регионално ръководство на образованието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР