В унищожената от горски пожар Лахайна жителите и собствениците на фирми ще започнат да разглеждат имотите си

...
Уайлуку, Хавай - властите на Мауи заявиха в четвъртък, че
Коментари Харесай

Уайлуку, Хавай - властите на Мауи заявиха в четвъртък, че планират да започнат да позволяват на жителите и собствениците на фирми да правят ескортирани посещения в имотите си в ограничена зона на бедствие от горски пожар в Лахайна по-късно този месец.

Изминаха почти пет седмици, откакто най-смъртоносният горски пожар в САЩ от повече от век опустоши историческия град Лахайна, убивайки 115 души и десетки все още се водят за изчезнали.

Дарил Оливейра, временен администратор на Агенцията за управление на извънредни ситуации на Мауи, каза на пресконференция, че служителите планират да позволят на хората в определени зони да започнат да влизат в забранената зона на 25 септември. Той каза, че целта и целта на контролираните посещения е за да видят домовете и имотите си в безопасност и да получат известно затваряне.

според KGMB-TV, филиал на CBS Хонолулу. „Не искаме да нараняваме никого повече, отколкото вече е бил наранен“, каза той.

По време на посещенията ще има вода, сянка и преносими тоалетни, добави Оливейра. Доставчиците на здравни услуги ще бъдат на разположение и ще има насоки за спасяване на всякакви предмети в имотите.


„Не искаме хората да вдигат токсичен прах, така че ще дадем насоки за внимателно преминаване през търсете каквото и да било", каза той.

Хора, които не са живели или не са имали бизнес в забранената зона, няма да имат право да посещават.

„Не е безопасна среда за хората“, каза той, добавяйки, че предстои много работа.

Какво предстои  

„В в някакъв момент Инженерният корпус на армията ще започне да отстранява отломки, но не и докато хората имат време да влязат и да ги затворят“, каза той.

Губернаторът на Хаваите Джош Грийн каза в четвъртък на X, известен преди като Twitter, че хората, изселени от пожара, се преместват в по-постоянни жилища „най-доброто, което можем“, включително дългосрочни наеми и удължени Airbnb наеми с цел хората да се настанят в жилище за 18 месеца.

Той каза, че някои може да останат в хотели и друга цел е да се консолидира броят на хотелите, така че услугите да могат да се предоставят по-лесно.

Пожарът на 8 август започна в хълмовете над историческия град на брега на океана. В рамките на часове то се разпространи в домове и жилищни сгради, художествени галерии и ресторанти, унищожавайки повече от 2000 сгради и причинявайки щети на стойност около 5,5 милиарда долара.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР